Haller beseft: “Grote schoenen om te vullen”

Foto: Haller beseft: “Grote schoenen om te vullen”

Sébastien Haller is na anderhalf jaar weer vertrokken bij Ajax. De Franse Ivoriaan heeft besloten om zijn loopbaan voort te zetten bij Borussia Dortmund, waar hij Erling Braut Haaland moet opvolgen.

“Het was geen makkelijke beslissing”, reageert Haller tegenover Ajax TV. “Je weet nooit wat je achterlaat. Ik heb hier mooie momenten meegemaakt en fantastische mensen ontmoet. Dus het was wel moeilijk. Niet over naar welke club ik zou gaan. Natuurlijk hoor je wel over clubs die geïnteresseerd zijn, maar in de voetbalwereld is er altijd een verschil tussen interesse en daadwerkelijke aanbiedingen. Daarom was de keuze voor Dortmund makkelijk.”

Dortmund heeft geen topseizoen achter de rug en raakt met Haaland ook nog eens de doelpuntenmachine kwijt. Haller staat daarmee voor een zware opdracht. “Grote schoenen om te vullen, zelfs als ik maat 47 kies”, lacht de van Ajax afkomstige spits. “Natuurlijk ben ik niet dezelfde speler, maar ik zet mezelf niet te veel onder druk, al weet ik natuurlijk wel wat ik kan.”

Haller is inmiddels recordaankoop af bij Ajax, maar dat heeft hem nimmer gedwarsboomd. “Op het moment dat je voor Ajax tekent, moeten de verwachtingen voor jezelf ook al hoog zijn. (…) Dit is niet de meest makkelijke dag voor mij. Ik ben naar de kleedkamer gegaan om de spelers gedag te zeggen. Ik heb de staf gezien en de andere medewerkers van de club. vanwege de tijd heb ik niet iedereen kunnen zien, maar ook dat was niet makkelijk.”

TIP: Wint Dortmund van Leverkusen? Verdubbel je inleg via Circus!

Gaat dit een succes worden?

  • Ja
  • Nee
67+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie