‘Grote Ajax-verandering dankzij Bergwijn’

Foto: ‘Grote Ajax-verandering dankzij Bergwijn’

Ajax lijkt de strijd om Steven Bergwijn te hebben gewonnen. Volgens Freek Jansen lijkt het niet langer de vraag óf de Oranje-international naar Amsterdam komt, maar op welke positie hij dit seizoen gaat spelen.

Vorige week dreigde Everton de transfer te kapen door een hoger bod uit te brengen, maar stelt Jansen in Voetbalpraat: “Volgens mij gaat dat om de binnenlandse transfer, waardoor het hoger uitpakt. Hij wil zelf echt naar Ajax toe. Dat heeft hij al langere tijd kenbaar gemaakt, ook binnen de club. Er lijkt nu eindelijk schot in de zaak te komen. Hij heeft zelf zijn tanden gezet in een transfer naar Ajax. Hij staat echt te popelen om bij Ajax te beginnen.”

Verandering op komst

De concurrentie bij Ajax zal dit seizoen groot zijn, maar stelt Jansen: “Ze zien hem voor vier posities, dat geeft luxe. Ik vind hem geen nummer tien, maar op de andere drie posities voorin kan hij wel uit de voeten. Het is afwachten wat je op 1 september in de aanval hebt bij Ajax. Als je Antony, Tadic, Ihattaren, misschien Brobbey en Bergwijn hebt, dan wordt het heel interessant.”

De VI-journalist sluit niet uit dat Dusan Tadic de spitspositie gaat bekleden, net zoals een periode vorig seizoen. “Het beviel hem uitstekend. Misschien ook omdat hij helemaal op links wat meer moeite had om er echt langs te komen. In die zwervende rol voelt hij zich prettig. Als Haller er nog zou zijn, was er geen discussie. Ze kunnen Brobbey halen, maar dan is het qua fitheid weer afwachten of hij negentig minuten kan spelen.”

TIP: Ajax landskampioen? Win 1,66 keer je inleg via bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Een goede keuze?

  • Ja
  • Nee
606+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie