Juventus moet ‘ongemotiveerde’ De Ligt laten gaan

Foto: Juventus moet ‘ongemotiveerde’ De Ligt laten gaan

Er zijn nog altijd de nodige vraagtekens omtrent de situatie van Matthijs de Ligt. De Oranje-international heeft de mogelijkheid om zijn contract te verlengen bij Juventus, maar zou volgens diverse Engelse media ook in de nadrukkelijke belangstelling staan van Chelsea. De Ligt twijfelt of zijn sportieve ambities waargemaakt kunnen worden in Italië, waardoor een zomerse transfer tot de mogelijkheden behoord.

Chelsea is hard op zoek naar defensieve versterkingen, nadat het Antonio Rüdiger transfervrij zag vertrekken naar Real Madrid. Daarnaast raakte het ook Andreas Christensen transfervrij kwijt aan Barcelona en azen ook César Azpilicueta en Marcos Alonso nog op een overstap naar Catalonië. Corriere dello Sport meldt dat De Ligt open zou staan voor een transfer naar de Premier League en inmiddels ook al een verzoek heeft ingediend bij de clubleiding.

Laten vertrekken

Voormalig Juventus-verdediger Ciro Ferrara vertelde tegenover het Italiaanse Radio24 dat De Oude Dame niet voor een eventuele transfer van De Ligt moet gaan liggen. “Het is belangrijk dat De Ligt gemotiveerd blijft. Hij is een belangrijke pion in de verdediging, maar Juventus moet hem niet tegen zijn wil bij de club houden als hij wil vertrekken.” Mocht Chelsea De Ligt willen halen, dan moeten de Londenaren diep in de buidel tasten. Naar verluidt heeft de Oranje-international een afkoopsom van 120 miljoen euro in zijn contract staan.

TIP: Wint Juventus komend seizoen de Scudetto? Verdrievoudig hier je inzet!

Moet Juventus De Ligt laten gaan?

  • Ja
  • Nee
77+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie