Rechter deelt celstraffen uit na ADO-rellen

Foto: Rechter deelt celstraffen uit na ADO-rellen

De rechter heeft vier relschoppers veroordeeld tot gevangenisstraffen vanwege de ongeregeldheden na de play-offwedstrijd tussen ADO Den Haag en Excelsior. Zij hebben zich schuldig gemaakt aan openlijk geweld.

Een 26-jarige man uit Den Haag werd veroordeeld tot vijf maanden cel. Drie anderen kregen te horen dat zij zes maanden gevangenisstraf tegemoet kunnen zien, waarvan twee maanden voorwaardelijk. Deze relschoppers zijn een 57-jarige Leidschendammer, een 48-jarige man uit Den Haag en een 24-jarige man uit Den Haag. Volgens de Haagse rechtbank maakten zij zich onder meer schuldig aan het slaan van ME’ers, het gooien van stenen en ophitsen.

De 26-jarige Davey S. verklaarde: “Ik heb enorm veel spijt van de hele situatie. Ik heb aan niets anders kunnen denken. Het moet door de alcohol zijn gekomen.” Ronnie W. (48) zei op zijn beurt: “Ik ben het hele stadion rondgelopen en kwam bij een rij ME’ers aan. Ik wilde er langs, maar dat mocht niet. Ik kreeg klappen en toen is het bij mij omgedraaid. Ik ben blijven staan, heel stom”, zo citeert Omroep West.

Ook Ferdinand van H. (24) en Paul H. (57) betuigden spijt. De officier van justitie liet weten: “Politieagenten zijn niet alleen politieagenten, maar ook vader, moeder, zoon en dochter. De politie moest vechten voor hun leven. Een deel is ook daadwerkelijk gewond geraakt en in het ziekenhuis terechtgekomen. Een leuk avondje voetbal eindigde in een nachtmerrie.”

TIP: Wedden op voetbalduels? Waag je gok via Circus en win heerlijke bedragen!

Terecht?

  • Ja
  • Nee
65+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie