‘Frenkie de Jong maant Barcelona om tot actie over te gaan’

Foto: ‘Frenkie de Jong maant Barcelona om tot actie over te gaan’

Frenkie de Jong staat mogelijk voor een zomers vertrek bij Barcelona. Zijn naam wordt veelvuldig gelinkt aan een overgang naar Manchester United, maar de middenvelder zelf zou het liefste in Spanje blijven. Van zijn transfer, drie jaar geleden, naar Barcelona heeft De Jong dan ook totaal geen spijt.

Sinds de komst van De Jong is Barcelona behoorlijk in verval geval raakt op zowel sportief, bestuurlijk als economisch niveau. Ondanks de magere jaren zegt De Jong in een interview met het Algemeen Dagblad nog altijd te genieten in Spanje. “Ik vind het nog elke dag mooi om voor Barcelona te spelen. Maar tegelijkertijd snap ik ook wel dat we de laatste jaren te weinig gewonnen hebben. Het is niet gemakkelijk geweest. Zeker niet toen afgelopen zomer Messi, voor mij de beste speler ter wereld, vertrok. Dat heeft veel impact gehad op heel de club.”

Moeilijke omstandigheden voor Koeman

Naast het vertrek van Messi had De Jong ook moeite met het ontslag van Ronald Koeman, waarvoor de middenvelder wel een lans wil breken. “Hij heeft onder moeilijke omstandigheden moeten werken. Na verloop van tijd kwamen we met het team in een heel goede periode, maar daarna werd het toch weer minder. Dat het komend seizoen beter moet, is wel duidelijk.” De Jong laat dan ook weten dat Barcelona wel moet gaan handelen op de transfermarkt. “Ja, ook daar heb ik het met de trainer over gehad. Ik heb daar veel vertrouwen in, maar er zal nog wel wat moeten gebeuren qua versterkingen.”

TIP: Scoort Frenkie de Jong tegen België? Verdien maar liefst ruim12x je inzet!

Moet Frenkie de Jong bij Barcelona blijven?

  • Ja
  • Nee
407+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie