Politie voert charges uit na onrustig ADO-Excelsior

Foto: Politie voert charges uit na onrustig ADO-Excelsior

Het had een feestelijke avond moeten worden, maar het mislopen van promotie naar de Eredivisie liet de sfeer behoorlijk omslaan. Na de verloren strafschoppenserie tegen Excelsior ontstonden grote problemen bij het stadion van ADO Den Haag.

Omroep West schrijft: “De ME betrad direct na het eindsignaal het stadion om spelers en arbitrage in veiligheid te brengen. Ook buiten het stadion voert de ME charges uit en zijn meerdere mensen aangehouden. ADO-supporters gooiden in het stadion met stoelen naar de ME. Ook bestormden ADO-supporters na het laatste fluitsignaal het veld. De fans gooiden vuurwerk in het vak met Excelsior-supporters.”

“De Rotterdamse fans gooiden vuurwerk terug. De ME heeft het veld vervolgens schoongeveegd”, weet het regionale medium. “Buiten het stadion zijn diverse ME-eenheden ingezet, nadat de politie onder andere met vuurwerk en stenen wordt bekogeld. De sfeer rondom het stadion is grimmig. Bij de ongeregeldheden zijn meerdere mensen gewond geraakt. Ten minste één persoon is met de ambulance afgevoerd.”

De politie riep de Haagse aanhangers op om ‘rustig naar huis te gaan’, net als ADO zelf. De politie laat echter weten dat er ‘fors geweld gebruikt’ is tegen agenten. Om die reden zou er zijn opgetreden en werden politiehonden ingezet.

TIP: Eindigt België-Nederland gelijk? De odd is 3.35!

Moet ADO hard worden aangepakt?

  • Ja, dit is onacceptabel
  • Nee, dat hoeft niet
118+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie