Koeman verdedigt zich: “Ik heb goed werk geleverd”

Foto: Koeman verdedigt zich: “Ik heb goed werk geleverd”

Ronald Koeman werd afgelopen seizoen ontslagen bij FC Barcelona. President Joan Laporta suggereerde later dat hij misschien wel te laat heeft ingegrepen, maar de Nederlandse trainer verwijt zichzelf weinig.

Koeman claimt ‘nooit aan zichzelf’ te hebben gedacht. “Ik heb altijd alles in het belang van Barcelona gedaan, maar uiteindelijk zijn er in de wereld mensen die voor je zijn en tegen je”, sprak Koeman tijdens een internationaal voetbalcongres. “Maar in mijn geval denk ik dat de mensen die verstand hebben van voetbal en de club en de economische situatie van Barcelona kennen, vinden dat ik goed werk heb geleverd.”

Tijdens AK Coaches World voegde Koeman toe: “Ik wil niet zeggen dat ik heb het geweldig heb gedaan of slecht heb gedaan. Ik denk dat ik goed werk heb geleverd in een heel moeilijke situatie bij Barcelona.” Hij refereert aan de wisselvallige prestaties onder Xavi Hernández. “Hopelijk kan Barça terugkeren waar het thuishoort, maar de mensen die op de hoogte zijn weten maar al te goed dat het een heel moeilijke situatie is geweest.”

Koeman benadrukte ‘als coach alles’ te hebben gedaan voor de club. “En ik heb dingen geaccepteerd om de financiële situatie te verbeteren, zoals het laten gaan van Griezmann naar Atlético Madrid”, aldus de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal.

TIP: Wint Nederland van de Belgen? Win 3,05 keer je inleg!

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
112+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie