Dortmund stelt oude bekende aan als opvolger van Rose

Foto: Dortmund stelt oude bekende aan als opvolger van Rose

Borussia Dortmund heeft snel een opvolger gevonden voor Marco Rose in de persoon van Edin Terzic. Vorig seizoen stond de 39-jarige oefenmeester ook al even als interim-trainer aan het roer bij BVB. Terzic heeft een contract getekend tot medio 2025. 

Dortmund verbrak na een jaar de samenwerking met Rose, die verantwoordelijk werd gehouden voor een matig seizoen. In ‘oude bekende’ Terzic vond men echter snel een opvolger. “We hebben afgelopen weekend intensieve gesprekken gevoerd met Edin en zijn ervan overtuigd dat deze keuze de juiste is. Edin kent de club, de omgeving en een groot deel van het team en weet wat er nodig is om onze fans successen te laten beleven. Komend seizoen zal een nieuwe sportieve start zijn”, aldus sportief directeur Sebastien Kehl op de clubwebsite van Dortmund.

Geschiedenis bij Dortmund

Ook Terzic zelf was blij met de geboden kans. “Veel mensen weten inmiddels wel hoe belangrijk BVB in mijn leven is. We zullen elke dag alles geven voor het succes van het team en de hele club.” De oefenmeester werkte al sinds 2010 bij Dortmund, alwaar hij begon als scout en assistent-trainer van de Onder-19. Vervolgens werkte hij ook nog bij de Onder-17 en het tweede elftal als assistent-trainer. Tevens deed hij de nodige ervaring op bij West Ham United Besiktas, waar hij als assistent onder Slaven Bilic werkte.

TIP: Wint Duitsland van Italië? Pak 2.95 keer je inzet!

Is Terzic een goede keuze?

  • Ja
  • Nee
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie