Ontslagen Jansen hekelt Heerenveen: “Flink ruzie gemaakt”

Foto: Ontslagen Jansen hekelt Heerenveen: “Flink ruzie gemaakt”

Johnny Jansen werd rondom de winterstop ontslagen bij sc Heerenveen. Eerder viel ook al eens het doek voor zijn assistenten Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan, ook al is laatstgenoemde een echt kind van de club.

Jansen was destijds niet blij met het ontslag van zijn rechterhand, zo vertelt hij nu aan Omroep Friesland. “Ik heb mijn zegje gedaan. Ik heb flink ruzie gemaakt. Had je dingen anders kunnen doen? Ik had het spel misschien harder moeten spelen.” In de zomer van 2020 gaf Jansen al eens bij het bestuur aan dat er nieuwe spelers nodig waren, maar die kwamen er amper. “In de winter heb ik met Ferry de Haan gesproken over dat ze nieuwe spelers moesten gaan halen. Maar Ferry dacht daar anders over.”

Derhalve koestert Jansen zeker een wrok jegens directeur De Haan, die misschien al veel langer met Kees van Wonderen (aanstaand coach Heerenveen) had onderhandeld.  “Op het moment dat-ie begon, heeft hij zelfs ergens gezegd dat hij al drie trainers op het oog had. En ik dacht: ja, maar ik zit er ook! Als je dat dan later te horen krijgt… God, het lijkt gewoon nergens op.”

Terugkerend probleem

Clubwatcher Roelof de Vries ziet een terugkerend probleem. “Dit geval van Johnny Jansen staat niet op zichzelf. Kijk naar de situatie van Siem de Jong. Die had nooit iets gehoord en dan, van de ene op de andere dag, wordt hem verteld dat hij weg moet. En neem de trainers Ronnie Pander en Jeffrey Talan. Die hebben aflopende contracten. Dat zijn echte clubmensen. Hun hart ligt bij de club. In februari of maart hebben ze gehoord dat hun contract formeel niet wordt verlengd, maar dat het nog afhangt van wat de nieuwe trainer Kees van Wonderen wil. Maar het is nu begin mei. En die mannen weten nog altijd niet waar ze aan toe zijn.”

Jansen concludeert dan ook: “Dat kan toch niet. Deze jongens hebben zoveel voor de club betekend. Deze mannen verdienen dat niet, man. Ferry zit er nu driekwart jaar. Dat plan had er al lang moeten liggen. En dan kun je vertellen wat je met Ronnie wilt. Of met Jef wilt.”

TIP: 4.20x je inleg als Heerenveen bij Vitesse wint komend weekend!

Eens met Jansen?

  • Ja
  • Nee
97+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie