‘Ten Hag moet meer dan vijf of zes spelers laten gaan’

Foto: ‘Ten Hag moet meer dan vijf of zes spelers laten gaan’

Gary Neville is totaal niet onder de indruk van het spel van Manchester United. De Mancunians speelden donderdagavond met 1-1 gelijk tegen Chelsea, maar de oud-verdediger van United was niet onder de indruk. Neville denkt dat Erik ten Hag rigoureus moet ingrijpen om de boel te veranderen op Old Trafford.

Neville constateert bij Sky Sports dat het al meerdere trainers niet is gelukt om een omslag teweeg te brengen. Ook huidig United-manager Ralf Rangnick heeft het volgens Neville nog niet voor elkaar gekregen. “Hij kwam hier als een soort pressing-guru. En hij is nog niet in staat gebleken om ook maar iets van dat uit de voorhoede te halen. Feitelijk heeft Rangnick gezegd dat ze de fysieke kwaliteiten daarvoor missen.”

Bezem door de selectie

Neville vertelde verder dat Rangnick al meerdere malen heeft laten doorschemeren dat Ten Hag de bezem door de selectie moet halen. Volgens de voormalig Engels international moet de Ajax-trainer een voorbeeld nemen aan Liverpool-manager Jürgen Klopp. “Het eerste wat hij deed was zich ontdoen van Christian Benteke. Pep Guardiola deed dat met Joe Hart. Ten Hag moet ook veel van deze spelers laten gaan.” 

Neville ziet dat de huidige spelers het systeem van druk zetten gewoon domweg niet aankunnen. “De spelers willen de bal niet meteen veroveren, niet de tegenstander opjagen en niet samen druk zetten. Zelfs iemand die bekend staat dit soort voetbal te spelen, krijgt het niet voor elkaar.” Volgens de analist ligt het ook niet perse aan de trainer, maar moet er flink ingegrepen worden in de selectie. “Vijf of zes spelers gaan sowieso, want lopen uit hun contract, maar hij moet er meer laten gaan. Ten Hag moet kiezen voor een gigantische omslag.”

TIP: Scoort Ronaldo tegen Brentford? Pak 2.00 keer je inzet bij Circus!

Moet Ten Hag de bezem door de selectie halen bij United?

  • Ja
  • Nee
117+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie