Britse media wensen Ten Hag succes: ‘Wát een klus’

Foto: Britse media wensen Ten Hag succes: ‘Wát een klus’

Manchester United kreeg dinsdagavond een oorwassing van aartsrivaal Liverpool. The Reds zegevierden met 4-0, waarbij United volledig kansloos werd gelaten. United-manager Ralf Rangnick sprak van een beschamende avond en ook de Britse media zien een enorme puinhoop bij The Red Devils.

“Beschamend en vernederend”, zo sprak United-manager Rangnick na afloop van de wedstrijd over de wanprestatie van zijn ploeg. De Duitse oefenmeester besefte dat er een enorme klus wacht komende zomer waarin veel transfers moeten gaan plaatsvinden. ”Als je kijkt naar de omvang waarmee dit team opnieuw moet worden opgebouwd is het niet voldoende om drie of vier nieuwe spelers binnen te halen. Je hebt meer spelers nodig, zeker als je er rekening mee houdt dat sommige spelers hier volgend jaar niet meer zullen spelen.”

Enorme uitdaging voor Ten Hag

De BBC ziet komend seizoen dan ook een enorme uitdaging voor Ajax-trainer Erik ten Hag. “De komst van Ten Hag zou een reden tot feest moeten zijn, maar in plaats daarvan zal medelijden de overheersende emotie zijn als de Nederlander door de poorten van Old Trafford komt lopen. Ten Hag treft een nog problematischere situatie aan dan Jürgen Klopp in 2015 bij Liverpool. Klopp trof in elk geval nog een uniforme kleedkamer aan zonder spelers die zichzelf beter vonden dan ze waren.” Het Britse medium ziet liever nog vandaag dan morgen dat de komst van Ten Hag bevestigt wordt, al ziet men ook dat de Ajax-trainer flink moet gaan puinruimen. “Veel succes, Erik. Wát een klus is dit voor de manager die zijn eerste Premier League-club gaat coachen. Als Ten Hag de moed heeft kunnen verzamelen om naar deze horrorshow te kijken, ziet hij dat hij leiders moet zien te vinden. Ten Hag zal de gelukswensen meer dan nodig hebben om deze troep op te ruimen.”

Ook bij Sky Sports kraakte voormalig United-speler Roy Keane het beleid van de club. “Er is een nieuwe manager nodig, nieuwe spelers. Het is nu zo triest om te zien. Het is niet meer de club waarvoor ik speelde. Ik zie geen strijdlustig team, ik zie geen trots. Het is zo treurig om dit team te zien spelen.” Zijn mede-analist en voormalig ploeggenoot Gary Neville sloot zich aan bij de kritiek. “Het stadion valt uit elkaar, het trainingscomplex is kwalitatief ingehaald door dat van andere clubs en de eigenaren halen 30 miljoen per jaar uit de club terwijl de club eigenlijk investeringen nodig heeft.”

TIP: Manchester United wint op bezoek bij Arsenal. Een odd van 3.35! Nieuwe klanten ontvangen tot €250 bonus, klik hier!

Lukt het Ten Hag om United weer op de rails te krijgen?

  • Ja
  • Nee
35+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie