‘Hiddink stelt Nederlander aan als bondscoach Curaçao’

Foto: ‘Hiddink stelt Nederlander aan als bondscoach Curaçao’

Guus Hiddink gaat als technisch directeur aan de slag bij de voetbalbond van Curaçao en zal in die functie ook gelijk een landgenoot voorstellen als nieuwe bondscoach: Art Langeler moet de keuzeheer van de nationale ploeg gaan worden.

Hiddink begint op 1 mei aanstaande bij Curaçao en tekende tot maart 2023, zo meldt De Telegraaf zojuist. Onder aanvoering van Hiddink gaat Langeler dus bondscoach worden; hij werd eerder dit seizoen nog ontslagen als trainer van PEC Zwolle, dat daarna onder opvolger Dick Schreuder een enorme revival op de Eredivisie-ranglijst maakte.

CONCACAF Nations League

Bij Curaçao volgt Langeler interims Hiddink en Patrick Kluivert op. In het komende kalenderjaar gaat de ploeg spelen in Nations League-wedstrijden in de CONCACAF-zone. “In juni staan in dat verband duels met Honduras (tweemaal) en Canada op het programma”, weet de genoemde krant. “De krachtmeting met Canada is saillant, omdat de voormalige Curaçaose bondscoach Remko Bicentini voor de Canadezen werkt als assistent-bondscoach. Bicentini moest vorig jaar plaats maken voor Hiddink, wat niet zonder slag of stoot ging. Met Canada heeft Bicentini zich geplaatst voor het WK.”

Bekende spelers van Curaçao zijn de broeders Bacuna, Darry Lachman, Cuco Martina, Brandley Kuwas, Eloy Room en RKC’ers Vurnon Anita en Jurriën Gaari.

Ook op wedstrijden van Curaçao vind je de beste odds bij bet365!

Langeler is een goede keuze

  • Eens
  • Oneens
31+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie