Van der Vaart pissig: ‘Boeit me niet, het is gewoon een draak’

Foto: Van der Vaart pissig: ‘Boeit me niet, het is gewoon een draak’

Rafael van der Vaart sprak gisteravond op Ziggo Sports grote frustraties uit over het gedrag van Chelsea-trainer Thomas Tuchel tegenover collega Carlo Ancelotti én scheidsrechter Szymon Marciniak, rondom het Champions League-duel tussen Chelsea en Real Madrid.

Tuchel werd gek nadat hij zag dat de arbiter van dienst en Ancelotti een gezellig contactmomentje hadden na afloop. “Ik zag de scheidsrechter hardop lachen met de coach van de tegenstander. Dat was op het verkeerde moment, kort na het laatste fluitsignaal van een wedstrijd van 120 minuten waarin een team alles heeft gegeven en gevochten heeft tot de laatste snik. Je stapt van het veld af en ziet de scheidsrechter lachen met de andere trainer. Die timing is heel, heel slecht”, foeterde Tuchel.

Van der Vaart

Van der Vaart stoorde zich behoorlijk aan de tirade van de Duitser. “Ik hou van respect. Als je wint respect naar de tegenstander, en als je verliest vind ik respect nog mooier. Carlo Ancelotti doet bijvoorbeeld nooit iets verkeerd. Nooit. Maar dan zie je deze draak… Ik noem hem gewoon een draak, en het maakt me helemaal niets uit dat ze al beginnen mee te tikken. Als ik zijn assistent was geweest had ik gezegd: ‘Verliezen is prima, maar doe het met stijl’.”

“Ze spelen een fantastische wedstrijd en dit is een geweldige coach, daar ben ik honderd procent van overtuigd. Maar als je dan verliest en je geeft dit interview… daar kook ik dan van. Dit noemen ze dan een van de beste coaches ter wereld. Nou, nu dus even niet. Uiteindelijk komt dit gewoon heel slecht over. Dit moet je niet roepen. Je moet als trainer gewoon zeggen dat je trots op je team bent. Lekker boeiend of een scheidsrechter al dan niet lacht.”

Wint Real bij Man City in de volgende ronde? Zes keer je inleg!

Van der Vaart heeft gelijk

  • Ja
  • Nee
79+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie