Vermeulen: ‘Slecht, bloedlink nieuws voor Nederlands voetbal’

Foto: Vermeulen: ‘Slecht, bloedlink nieuws voor Nederlands voetbal’

Aan tafel bij Studio Voetbal ging het gisteravond uitgebreid over het nieuws rondom Sparta-voetballers Tom Beugelsdijk en Aaron Meijers, die aandeelhouder blijken te zijn geweest van de illegale gokwebsite EdoBet van de Haagse godfather Piet S. Arno Vermeulen noemt het ‘heel slecht nieuws voor het Nederlands voetbal’.

“Het is bloedlink dat de onderwereld infiltreert in de bovenwereld, want als dat er zo inwortelt kun je niets meer vertrouwen. Het is onbegrijpelijk dat je als voetballer met je zogenaamd volle verstand aandelen neemt in een goksite, terwijl ze zoveel gewaarschuwd worden. De spelers die worden genoemd zijn eerder op meerdere manieren al betrokken geweest bij gokken.”

Eredivisie-voetballers mogen wel gokken, maar níét op de competitie waarin zij zelf spelen. “Dat wordt voortdurend herhaald bij contractbesprekingen. Ik heb gebeld met een aantal organisaties, de KNVB, de clubs en de spelers, die zeggen: ‘We moeten daar wel meer in gaan investeren, we gaan het nog beter in de contracten opschrijven wat niet mag. Maar we moeten echt beter gaan begeleiden vanuit het voetbal’. We hebben het nu over gokken, maar het gaat ook mis op andere gebieden. Spelers die in contact zijn met de criminele wereld. Clubs hebben van een afstand toegekeken, maar ze zullen jonge spelers met vaak veel teveel geld die beïnvloedbaar zijn beter moeten begeleiden.”

‘Foute reactie Henk Fraser’

Sparta-trainer Henk Fraser deed wat onverschillig over het nieuws omdat het volgens hem van ‘juicechannels af komt’. “Ik wil best een keer langskomen voor een kop koffie om het verschil uit te leggen”, reageert een geïrriteerde Vermeulen daarop. “We praten over onderzoeksjournalisten, die fantastisch werk doen. Die zoeken alles uit, bellen met heel veel mensen, doen onderzoek, gaan het nog een keer checken en gaan na maanden eens publiceren. Dat gooit hij nu op een hoop en dat is pijnlijk, een fout van Henk Fraser. Eigenlijk mag hem dat niet overkomen, dat is slecht.”

Theo Janssen besluit: “Ik denk dat ze proberen om de druk weg te halen en ze willen in de strijd tegen degradatie een soort rust creëren. Van: het heeft ons wel geraakt, maar we willen nu rust om ons te focussen op het voetbal en in de Eredivisie blijven. Ik denk dat ze misschien niet de juiste woorden kiezen, maar dat is wat ze willen doen.” Oer-Spartaan Hugo Borst was feller in zijn bewoording en noemde het al ‘afschuwelijk’.

Op legale wijze een gokje wagen? Dat kan, bij bet365!

Overdrijft Vermeulen?

  • Ja
  • Nee
120+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:12
7+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
41+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
70+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
106+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
18+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
38+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
165+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1506+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
47+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
183+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
250+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
34+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
118+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
66+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
130+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
60+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
212+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4076+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
250+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
358+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie