De Telegraaf: enorme Ajax-blunder

Foto: De Telegraaf: enorme Ajax-blunder

Ajax heeft een grote blunder begaan afgelopen transferperiode, zo concludeert De Telegraaf. De krant maakte na de afgelopen interlandperiode de balans op. Uitblinker Steven Bergwijn stond/staat in de belangstelling van de landskampioen, dat afgelopen winter verschillende pogingen deed om Bergwijn te contracteren. 

De onderhandelingen met Tottenham Hotspur liepen echter op niets uit deze winter. De Amsterdammers namen ondertussen wel afscheid van David Neres, die naar Shaktar Doenesk vertrok. Het gedroomde alternatief op de Brazilaan was Bergwijn, maar de oud-speler van PSV werd te duur bevonden door de Amsterdammers. 

Ajax

Die zuinigheid komt de Amsterdammers nu duur te staan, merkt De Telegraaf op. De krant schrijft: “De Amsterdammers waren bereid in totaal tot 22 miljoen euro voor Bergwijn te gaan, maar haakten tot frustratie van Overmars, Ten Hag en Bergwijn af toen Tottenham Hotspur bleef vasthouden aan 30 miljoen euro, het bedrag dat door de Londenaren eerder aan PSV was betaald voor de aanvaller, en het totaalpakket mede door het salaris van Bergwijn te duur uitviel.”

Ondertussen zit Bergwijn vooral op de bank bij Tottenham Hotspur. Bondscoach Louis van Gaal maakte zich daar al zorgen over. Volgens De Telegraaf is een zomerse transfer van Bergwijn naar Ajax echter nog geen uitgemaakte zaak. 

Steven Bergwijn

“Of Ajax komende zomer, na het vertrek van Overmars, een vierde (!) poging voor Bergwijn onderneemt, is de vraag. Veel zal – naast het al dan niet aanblijven van Ten Hag en de vraagprijs van Spurs – pijnlijk genoeg afhangen van plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. Maar het is ook bepalend of Bergwijn zelf nog wel naar Amsterdam wil. Ajax blonk afgelopen winter niet uit in doortastendheid en met zulke optredens van Bergwijn in Oranje als tegen Denemarken en Duitsland zal de concurrentie voor Ajax moordend zijn.   

Ajax wint van Groningen? Jij wint 1.25x je inzet!

Ajax is te zuinig geweest met Bergwijn

  • Ja, denk het wel
  • Nee, vind van niet
696+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie