‘Ajax-injectie: sowieso één transfer’

Foto: ‘Ajax-injectie: sowieso één transfer’

Er worden in de aankomende zomer meerdere uitgaande én meerdere inkomende transfers verwacht bij Ajax, maar op één positie willen de Amsterdammers zich sowieso versterken. Er moet hoe dan ook een nieuwe doelverdediger naar de Johan Cruijff ArenA komen.

Voetbal International schrijft over de zoektocht van de nummer één van de Eredivisie naar een nieuwe goalie (en vooral de noodzaak daarvan): “Eén positie zal komende zomer sowieso van een injectie moeten worden voorzien: die van doelman. Al langere tijd weet Ajax dat een nieuwe impuls onder de lat wenselijk is. Maarten Stekelenburg en Remko Pasveer naderen de veertig en zijn momenteel aan het revalideren van hun blessures.”

“Stekelenburg heeft een aflopend contract en de clubleiding moet een besluit nemen of de routinier volgend seizoen zijn comeback gaat maken of dat het einde van zijn loopbaan een feit is”, vervolgt het blad. “Het contract van Pasveer loopt nog een jaar door, en hij heeft dit seizoen bewezen zeker nog een jaar door te kunnen.”

Gorter

De eerste doelman van Jong Ajax mag niet vergeten worden: “Daarnaast maakt Ajax dit jaar kennis met de kwaliteiten van Jay Gorter bij de selectie. Het talent maakt een goede ontwikkeling door, alleen dat staat los van de behoefte om een sterke doelman aan te trekken. Onana vertrekt naar Internazionale, en qua mix heeft de club behoefte aan een keeper die tussen talent Gorter en routinier Pasveer opereert, en die voor de langere termijn de vaste betrouwbare sluitpost van de Amsterdammers kan zijn.”

In een eerder stadium werd Ajax gelinkt aan onder meer Dean Henderson (Manchester United), Altay Bayindir (Fenerbahçe) en Odisseas Vlachodimos (SL Benfica). Het is niet bekend of zij (of één van hen) nog steeds opties zijn.

Verdien 1.80 keer je inleg als Onana de nul houdt tegen Groningen!

Sowieso een nieuwe goalie nodig?

  • Ja
  • Nee
234+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie