‘Nieuwe Pedri’ steelt harten Barcelona-fans

Foto: ‘Nieuwe Pedri’ steelt harten Barcelona-fans

FC Barcelona maakte de transfer van Pablo Torre wereldkundig. De achttien jarige middenvelder van Racing Santander, dat op het derde niveau van Spanje uitkomt, werd begeerd door onder andere Real Madrid. De aanvallende middenvelder, die door Racing werd opgeleid, maakt aankomende zomer voor vijf miljoen euro de overstap naar het Camp Nou-stadion. De fans lijken niet te kunnen wachten op de kunsten van de kleine technicus. 

Bij het grote publiek zal de naam van Pablo Torrre geen belletje doen rinkelen. Dat is ook niet gek: de ruwe diamant speelt op het derde niveau van Spanje. De aanvallende middenvelder is pas achttien jaar oud, maar heeft al wel 48 wedstrijden in het eerste van Racing Santander achter zijn naam staan. De jeugdinternational van Spanje onder 19 (zes interlands, drie doelpunten). Het somt de potentie van de middenvelder op, die volgend seizoen volgens planning bij Barcelona B aansluit. 

Nieuwe Pedri 

In Spanje wordt Torre omschreven als ‘de nieuwe Pedri’. De jonge Spanjaarden zijn allebei aanvallende middenvelders die het vooral moeten hebben van hun technische vermogen en lichtvoetigheid. Daarnaast kwam Pedri ook over van een ‘kleine’ club. Barcelona nam Pedri over van Las Palmas en is na zijn doorbraak in het eerste elftal één van de meest waardevolle spelers van het mondiale voetbal. 

Met Torre hopen de Catalanen op hetzelfde scenario. De club betaalt dus vijf miljoen euro voor de aanvallende middenvelder, die bij Racing nog een contract had tot de zomer van 2025. De fans van de Catalanen hebben de jongeling al in hun armen gesloten. Dat Torre Real Madrid afwees voor een dienstverband aan de Spaanse kust deed al veel. Volgens Mundo Deportivo is het volgersaantal van de jonge aanvallende middenvelder inmiddels verdrievoudigd. 

De transfersom voor Torre kan overigens nog wel flink oplopen. Bovenop de vijf miljoen euro kunnen er vijftien miljoen euro aan bonussen en variabelen komen. Hoe hoog dat bedrag uitvalt, zal waarschijnlijk afhangen van de ontwikkeling die Torre doormaakt bij FC Barcelona. De aanvallende middenvelder begint naar verwachting bij het tweede elftal van Barcelona, maar zal in de voorbereiding ongetwijfeld de kans krijgen om hoofdtrainer Xavi Hernández te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Pak 8x je inzet als FC Barcelona van Elche verliest!


Goede aankoop?

  • Ja
  • Nee
53+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

21:14
6+
PSV imponeert: “Heeft zeker met Van Basten te maken”
21:02
69+
‘Arne Slot incasseert Liverpool-dreun’
20:47
11+
Ten Hag clasht met Britse media
20:35
13+
“Dubbele cijfers, dat had zomaar gekund”
20:23
203+
‘Feyenoord en Liverpool op details na rond’
20:13
25+
Oosting niet naar Feyenoord: “Nog lang niet klaar”
20:02
240+
‘Santiago Giménez opent onderhandelingen’
19:46
232+
‘Ajax-hereniging voor Matthijs de Ligt’
19:34
120+
Van Hanegem niet rouwig om vertrek Slot: “Geen zorgen”
19:24
522+
‘Van Persie neemt Feyenoord-standpunt in’
19:12
62+
Steun Ajax en Feyenoord niet voldoende: Van den Herik haakt af
19:00
206+
‘Droomtransfer voor Kenneth Taylor’
18:48
191+
Van den Boomen: “Als Ajax mij niet had gebeld..”
18:33
241+
Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’
18:19
37+
Kramer ‘klein beetje blij’ met Ajax-goal: “Maar niet gejuicht”
18:02
68+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
228+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1579+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
57+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
221+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie