Gevulde Goffert ziet NEC in slotfase punt redden tegen RKC

Storm Eunice zorgde ervoor dat er vrijdagavond niet gevoetbald kon worden op de Nederlandse velden. Zo werd NEC – RKC Waalwijk het eerste affiche van de Eredivisie-speelronde.

Bij de thuisploeg ging het deze week vooral weer over De Goffert. Na het ingestorte tribunedeel publiceerde Omroep Gelderland ditmaal een artikel over het dak dat niet in orde zou zijn. Dit werd ontkent door de Nijmeegse directie en voorlopig wordt er dan ook gewoon gevoetbald in de Bloedkuul. Voor het eerst sinds lange tijd mocht het stadion weer volledig gevuld zijn. RKC had met Richard van der Venne en Alexander Büttner twee terugkeerde ervaren krachten aan de aftrap.

NEC draait dit seizoen niet lekker in thuiswedstrijd en ook nu liep het niet naar behoren. RKC leek kansen te ruiken en was al snel gevaarlijk via Jens Odgaard. Deze kans ging er niet in, maar na achttien minuten kwam de 0-1 wel op het scorebord. Iván Márquez rekende niet op de bal van doelman Mattijs Branderhorst; Van der Venne was er als de kippen bij en brak zo de ban. De Waalwijkers lieten het balbezit vervolgens vooral aan de gastheren over. Op wat kleine kansen na wisten zij weinig te creëren, Odgaard had aan de andere kant nog een knappe solo, maar mikte vervolgens naast.

Aanvallende wissel

Rogier Meijer greep tijdens de rust in door aanvaller Ali Akman te brengen voor verdediger Rodrigo Guth. Hetzelfde spelbeeld bleef te zien: NEC dat wel probeerde aan te vallen en tot kansen te komen, terwijl RKC mikte op de counter. Van der Venne was dichtbij zijn tweede treffer, een fraaie redding van Branderhorst voorkwam de 0-2. Via Elayis Tavsan en Akman kon vervolgens de gelijkmaker niet geforceerd worden. In de slotfase zette de thuisploeg nog flink aan en dat werd in de 88e minuten beloond.

Tavsan kwam aan de rechterkant van het strafschopgebied goed door en slingerde gevaarlijk voor. Het been van Jonathan Okita verlengde de bal in het doel van Etiënne Vaessen. Het stadion ontplofte, waarna NEC nog vol voor de drie punten ging. Kansen van Akman en Okita leverde echter geen goal meer op.

Scoreverloop: 0-1 (18′) R.Van der Venne, 1-1 (88′) J.Okita