Afellay geeft mening over ‘Ajax-transfer’ Ihattaren

Foto: Afellay geeft mening over ‘Ajax-transfer’ Ihattaren

Alles wijst erop dat Mohamed Ihattaren niet naar FC Utrecht, maar naar Ajax vertrekt deze maand. De Amsterdammers willen hem voor anderhalf jaar huren van Juventus, waar-ie zichzelf reeds onmogelijk heeft gemaakt na een turbulente tijd als huurspeler bij Sampdoria.

Voorganger Ibrahim Afellay ‘vindt het niet zo interessant bij welke club het gebeurt, als Ihattaren maar weer op het juiste spoor beland’. “In zijn geval moet je het niet meer hebben over FC Utrecht, Ajax of wat voor club dan ook. Het gaat erom dat hij zich ervan bewust is dat hij niet goed bezig was en dat hij het totaal anders moet gaan aanpakken. Hij moet het bij zichzelf zoeken. Hij is een bevoorrecht mens en leeft een jongensdroom”, stelt Afellay in Studio Voetbal, op de NOS.

“Het gaat niet om een club”, herhaalt de oud-speler van PSV. “Hij heeft heel veel potentie, dat is de discussie niet. Het gaat erom dat hij leert om als een prof te leven. Je kunt toch niet over een club of positie als een speler nog niet eens fit is?” Vanuit Amsterdams perspectief zou Afellay het geen onlogische zet vinden. “Ik snap dat Ajax hem haalt, omdat hij heel veel potentie heeft. Het gaat erom dat hij de schakel kan maken en dat hij op nul begint.” De Telegraaf meldde vanochtend nog dat ‘Ajax en Juventus een akkoord naderen’.

“Voetballen verleer je niet”

Oud-voetballer Peter Hoekstra (Ajax, PSV) ziet het goed komen met Ihattaren: “Ten eerste vind ik het top dat iemand als Gerald Vanenburg zich nu over hem ontfermt. Een oud-speler, ook uit Utrecht, vroeger misschien ook een boefje geweest: ik denk echt dat zulke mensen zo’n jongen kunnen prikkelen. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld Winston Bogarde (oud-ploeggenoot van Hoekstra en huidig assistent van Erik ten Hag, red.). Dat kan echt het benodigde verschil maken. In een omgeving als bij Ajax, kan het heel goed werken met Ihattaren.”

“Dat Ajax dit wil doen, snap ik volkomen”, aldus de voormalige linksbuiten. “Als iemand zó goed kan voetballen, het grootste talent van Nederland is eigenlijk, dan kun je weinig verkeerd doen, toch? Voetballen verleer je niet, het gaat erom dat hij de discipline vasthoudt om elke dag gas te geven. Ik denk dat hij wel wat trapjes heeft gehad nu. PSV valt denk ik niets te verwijten. Hij zat in een bepaalde fase, na iets extreems te hebben meegemaakt met het verlies van zijn vader en alle verkeerde dingen die mogelijk op hem af zijn gekomen in die tijd.”

Verdubbel je inleg als Ajax van Benfica wint!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Denk jij dat Ihattaren zal slagen bij Ajax?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Ik heb zo mijn twijfels..
495+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:34
0+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
16+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
11+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
35+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
32+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
121+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3955+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
164+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
193+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
168+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
47+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
202+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
145+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
409+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
208+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
62+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
451+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
12:00
2646+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:45
9217+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:30
192+
Slot verklaart Giménez-absentie: “Zondag al ontstaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie