Chelsea morst opnieuw, Juventus door en exit Dortmund

Chelsea heeft dinsdagavond nieuwe averij opgelopen in de Premier League. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion kwam de Champions League-winnaar van vorig seizoen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Brighton en Chelsea zorgden in het American Express Community Stadium niet voor spektakel. In een evenwichtige eerste helft creëerden beide ploegen weinig gevaar, maar toch stond er halverwege één treffer op het scorebord. Na een klein half uur spelen besloot Hakim Ziyech het maar eens te proberen van buiten het strafschopgebied en zijn uithaal viel in de korte hoek binnen: 0-1.

Chelsea kreeg echter niets cadeau op bezoek bij Brighton. Na exact een uur spelen werd de door Ziyech aangerichte schade zelfs weggepoetst door de thuisploeg. Een hoekschop werd snoeihard tegen de touwen gekopt door Adam Webster. Het bleef daarna bij 1-1, waardoor Manchester City de voorsprong naar vijftien punten kan vergroten. Ook Liverpool staat er momenteel beter voor in de Premier League.

Coppa Italia: Juventus maakt geen fout

Zonder Matthijs de Ligt heeft Juventus dinsdagavond geen fout gemaakt in het Italiaanse bekertoernooi. De grootmacht rekende in eigen stadion eenvoudig af met Sampdoria: 4-1.

Juan Cuadrado zorgde in de eerste helft voor een voorsprong voor Juventus. Daniele Rugani verdubbelde de marge in de tweede helft, waar Paulo Dybala en Álvaro Morata (strafschop) de beslissing verzorgden na de aansluitingstreffer van Andrea Conti.

DFB-Pokal: exit voor Dortmund

Borussia Dortmund is dinsdag uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. Volksclub FC Sankt Paulo bleek met 2-1 te sterk voor ‘BVB’. Etienne Amenyido zorgde al na vier minuten voor de voorsprong voor de club uit Hamburg, dat dankzij een eigen doelpunt van Axel Witsel zelfs nog voor rust de voorsprong verdubbelde. Erling Braut Haaland zorgde vanaf de stip nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam Dortmund niet.

Wedden op Europese topduels? Waag je gok via bet365!

Is Tuchel nog altijd de juiste man voor Chelsea?