Derby Sevilla gestaakt wegens staafincident

Foto: Derby Sevilla gestaakt wegens staafincident

Als je aan Sevilla denkt, dan gaan je gedachten al snel naar de gelijknamige voetbalclub. Er huisvest echter nóg een La Liga-club in de Spaanse stad. Real Betis en Sevilla staan altijd garant voor hete stadsderby’s, maar de afgelopen editie ging wel héél ver. Nadat er een staaf vanuit het publiek op het veld werd gegooid, werd de wedstrijd gestaakt. 

De staaf werd vlak na de gelijkmaker (1-1) van Betis-speler Nabil Fekir. Vier minuten eerder had Papu Gomez Sevilla op een voorsprong gezet, maar erg lang kon het daar niet van genieten. De Franse middenvelder krulde een hoekschop in één keer in het doel. Dat zou ook laatste voetbalwapenfeit van de dag zijn: enkele momenten later kreeg Sevilla-speler Joan Jordan een ijzeren staaf tegen zijn hoofd. 

Sevilla – Real Betis 

Jordan viel op de grond en werd meteen verzorgd op het veld. De verwondingen vielen mee, maar de schrik zat er desalniettemin goed in bij de teams. Scheidsrechter Ricardo de Burgos oordeelde dat het niet verstandig was om door te spelen en besloot in overleg met de bond om de wedstrijd definitief stil te leggen. Wanneer en onder welke voorwaarde de wedstrijd uitgespeeld wordt, of dat deze wedstrijd overnieuw moet, is niet bekend. 

Real Betis is bezig aan een sterk seizoen. De ploeg staat op dit moment derde in La Liga en doet dus mee om Champions League-voetbal. Sevilla, waar Luuk de Jong nog onder contract staat en ook Oussama Idrissi nog steeds speelt, doet het nóg beter dan de stadsgenoot. De club staat tweede. 

Wie wint La Liga? Zet in en win! 

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie