United door het oog van de naald in FA Cup

Foto: United door het oog van de naald in FA Cup

Manchester United heeft zich maandagavond geplaatst voor de vierde ronde van de FA Cup. Met veel moeite wist de gevallen grootmacht af te rekenen met Aston Villa: 1-0.

Donny van de Beek begon andermaal op de reservebank van Manchester United. Manager Ralf Rangnick deed wel een beroep op Fred en Scott McTominay, die in de achtste minuut samen verantwoordelijk waren voor de openingstreffer. De Braziliaan slingerde een voorzet voor het Villa-doel en zijn teamgenoot knikte de bal beheerst langs doelman Emilano Martínez.

Afgekeurde goals

United wist de goede start geen vervolg te geven. De formatie van Rangnick liet na om de voorsprong te verdubbelen en daardoor bleef Villa in leven. Na rust leek dat de thuisploeg fataal te worden. In de vijftigste minuut dacht de formatie van Steven Gerrard langszij te komen, maar na langdurig VAR-beraad werd de treffer van Danny Ings afgekeurd vanwege een vermeende overtreding op Edinson Cavani.

Binnen het uur lukte het Villa nogmaals om doel te treffen. Ollie Watkins tikte de bal tegen de touwen na een redding van David de Gea, maar daarbij werd buitenspel geconstateerd en dus ging ook dit feestje niet door. Omdat De Gea daarna zijn doel schoon bleef houden, mag United dus door naar de vierde ronde van het FA Cup-toernooi.

Villa kan zich volledig focussen op de Premier League en daarin staan beide clubs dit weekend opnieuw tegenover elkaar, in Birmingham. Anwar El Ghazi viel overigens nog in bij Aston Villa.

Scoreverloop: 1-0 (8′) Scott McTominay

Neemt Villa zaterdag revanche op United? Winst levert je 3.30 keer de inleg op!

Gaat United de FA Cup winnen?

  • Ja
  • Nee
49+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie