‘Milan schakelt na Botman door naar andere Nederlander’

Foto: ‘Milan schakelt na Botman door naar andere Nederlander’

Het liefst zou AC Milan Sven Botman vastleggen, maar de verdediger van Lille heeft een stevig prijskaartje aan zijn nek hangen. In de zoektocht naar defensieve versterking komen de Milanezen mogelijk uit bij een andere Nederlander.

Simon Kjaer raakte zwaar geblesseerd aan zijn knie en zal de rest van het seizoen moeten missen. De belangrijke Deen moet vervangen worden door Milan. Botman staat bovenaan het lijst, Lille vraagt naar verluidt echter een transfersom van dertig miljoen euro. Dat kan de Rossoneri momenteel niet betalen en dus kijkt men naar andere opties.

Technisch directeur Paolo Maldini kijkt naar de mogelijkheden om een verdediger te huren. In die zoektocht is men volgens Sky Sport Italia uitgekomen bij Nathan Aké. Bij Manchester City is de 26-jarige Hagenaar geen vaste waarde, al komt hij door het rouleren van manager Pep Guardiola nog wel aan zijn minuten. Dit seizoen speelde de Oranje-international mee in veertien officiële duels. Doordat Aké zowel linksback als centrale verdediger kan spelen is het nog maar de vraag of Guardiola erom staat te springen hem (tijdelijk) van de hand te doen.

Daarnaast moeten de Premier League-clubs putten uit hun brede selecties door het drukke programma en de vele coronabesmettingen. Aké heeft in Manchester nog een contract tot medio 2025. In de zomer van 2020 nam City hem voor ruim 45 miljoen over van Bournemouth.

Goal van Aké zaterdag tegen Chelsea? Pak €1200 bij een inzet van €100!

Goed voor Aké om naar Milan te verkassen?

  • Ja
  • Nee
109+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie