Emoties lopen bij Rensch hoog op: “Heel verdrietig”

Foto: Emoties lopen bij Rensch hoog op: “Heel verdrietig”

Devyne Rensch was woensdagavond weer eens belangrijk voor het eerste team van Ajax. De verdediger, die de afgelopen maanden voornamelijk zijn wedstrijden afwerkte voor Jong Ajax, was de maker van het vierde doelpunt tegen Fortuna Sittard (5-0) en reageerde na afloop emotioneel voor de camera van ESPN.

Het talent van Ajax vertelde in gesprek met Hans Kraay Jr. dat hij dinsdag een verdrietige dag meemaakte. “Ik was natuurlijk heel blij toen ik die bal tegen het net aan zag gaan, maar aan de andere kant ook heel verdrietig”, stelde Rensch. “Gisteren is mijn oom begraven, dus ik was daarbij. Het was best emotioneel, daarom was deze goal ook voor hem.”

Stormachtige ontwikkeling

Erik ten Hag zal hopen dat Rensch in de tweede seizoenshelft zijn vorm van vorig seizoen terugvindt. De vleugelverdediger liet in het voorjaar zien zowel aan de linkerkant als rechterkant van de verdediging uitstekend tot zijn recht te komen. Zo maakte hij als vervanger van Noussair Mazraoui op nationaal én internationaal niveau een veelbelovende indruk.

Dit seizoen verkeert Mazraoui echter in de vorm van zijn leven, terwijl aan de andere kant van de defensie Daley Blind de vaste kracht is. Het betekent dat er vooralsnog geen ruimte is voor Rensch om in het basisteam te starten. Het veelbelovende talent moet de komende maanden daarom hopen op blessures of schorsingen, zodat hij alsnog zijn bijdrage kan leveren.

In hetzelfde interview met Kraay Jr. liet Rensch dan ook weten dat het voor hem de laatste maanden niet eenvoudig was om het spelen voor Ajax 1 en het Nederlands elftal af te wisselen met optredens bij Jong Ajax. Ten Hag sprak echter meermaals in de media uit dat hij het volste vertrouwen heeft dat het met de ontwikkeling van Rensch gaat goedkomen. Het geeft de verdediger extra kracht om door te gaan.

Wint Ajax op bezoek bij Benfica? Profiteer van een odd van 2.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Hoort Rensch op dit moment in het basisteam?

  • Ja, absoluut
  • Nee, ik vind van niet
105+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie