‘Kabinet neemt definitief besluit over Klassieker’

Foto: ‘Kabinet neemt definitief besluit over Klassieker’

Ajax-aanvaller Steven Berghuis keert op zondag 19 december terug in een lege Kuip voor het weerzien met Feyenoord. Het kabinet zal de huidige coronamaatregelen opnieuw verlengen nu de cijfers nog te zorgelijk zijn.

Enige tijd geleden besloot het demissionaire kabinet om een aantal maatregelen door te voeren, waaronder het sluiten van voetbalstadions voor supporters. Het huidige pakket loopt op 18 december af. Er was dus hoop dat de Klassieker en bijvoorbeeld de Friese derby (SC Cambuur – sc Heerenveen) op 19 december voor publiek kon worden gespeeld, maar dat sprankje hoop is inmiddels verdwenen.

De NOS schrijft zondag: “De huidige coronamaatregelen worden tot zeker begin volgend jaar verlengd. Dat is volgens bronnen de uitkomst van overleg op het Catshuis van experts en een deel van het demissionaire kabinet. Dat betekent dat tot minstens begin januari onder meer de horeca en niet-essentiële winkels moeten sluiten om 17.00 uur. Ook sporten in sportscholen of in verenigingsverband blijft na 17.00 uur verboden.”

Veel vraagtekens

Het verbod op voetbalstadions met publiek valt eveneens onder die maatregelen. Niet eerder dan in januari mogen de supporters weer naar binnen, mede omdat de nieuwe variant (omikron) nog veel vraagtekens oproept. Volgens politiek verslaggever Xander van der Wulp is ook nog onduidelijk ‘hoe de beperkende maatregelen straks worden afgebouwd als de cijfers duidelijker gaan dalen’.

Eerder werd geopperd om de 3G-wetgeving in te ruilen voor 2G. Dat zou betekenen dat je gevaccineerd en/óf hersteld moet zijn van corona, maar dat testen niet meer volstaat. Er is echter veel kritiek op dat plan, aangezien niet-gevaccineerden dan worden buitengesloten.

Wedden op Eredivisie-wedstrijden? Waag je gok via bet365 en win!

Verstandige keuze?

  • Ja
  • Nee
923+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie