‘Grote consequentie voor Xavi bij uitschakeling’

Foto: ‘Grote consequentie voor Xavi bij uitschakeling’

De spanning staat er deze week massaal op bij FC Barcelona. De Champions League-wedstrijd tegen Bayern München is sportief van groot belang voor de club, maar ook financieel is de uitdaging groot.

FC Barcelona staat momenteel tweede in Groep E van de Champions League. Bayern München is al zeker van de groepswinst, maar de Catalanen moeten winnen in Zuid-Duitsland om zeker te zijn van de volgende ronde. Bij een remise (of erger) kan Benfica het ticket voor de volgende ronde overnemen door te winnen van het reeds uitgeschakelde Dinamo Kiev.

Begroting

De Spaanse sportkrant Marca weet dat FC Barcelona minimaal de kwartfinales van de Champions League heeft begroot voor dit seizoen. Mocht het de club niet lukken om de groepsfase door te komen, dan kost dat de club zeker 20,2 miljoen euro. In dat geval is het ook maar de vraag of president Joan Laporta zijn trainer Xavi Hernández kan ondersteunen met een transferbudget.

FC Barcelona kampt zoals bekend met een enorme schuldenlast. Mocht de club er niet in slagen om te overwinteren in de Champions League, dan is er sowieso sprake van een financiële aderlating. Zelfs het winnen van de Europa League brengt ‘slechts’ 14,9 miljoen euro in het laatje en dat zou dus een verlies van 5,3 miljoen betekenen ten opzichte van de begroting.

Voor de Catalanen gaat het niet om gigantische bedragen gezien de totale schuldenlast. Tegelijkertijd kan dat ook betekenen dat Xavi weinig tot geen budget krijgt om de selectie deze winter te versterken.

Odds bij bet365: winst Bayern 1.65, gelijkspel 4.75, winst Barça 4.20

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat Barcelona door in de CL?

  • Ja
  • Nee
960+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie