‘Ajax-hereniging bij Barcelona na transfer’

Foto: ‘Ajax-hereniging bij Barcelona na transfer’

FC Barcelona kampt met een schuld van meer dan één miljard euro en moet dus inventief te werk gaan op de aankomende winterse transfermarkt. Volgens het dagblad Sport hebben de Catalanen een potentiële nieuwe aanwinst gevonden in de persoon van Hakim Ziyech.

Onder oefenmeester Thomas Tuchel komt de Marokkaan er maar mondjesmaat aan te pas op Stamford Bridge bij Chelsea. Barça zou hem van die uitzichtloze situatie willen verlossen, maar het zou aanvankelijk wél moeten gaan om een huurperiode van een half jaartje.

Ziyech stond dit seizoen slechts vier keer in de basis bij The Blues in de Premier League, al kwam hij opvallend genoeg (relatief) vaker in actie in de Champions League. De 28-jarige technicus uit Dronten wordt behoorlijk vaak in verband gebracht met een transfer en onlangs kwam het Duitse dagblad BILD nog met de clubnaam van Borussia Dortmund op de proppen. In het Signal Iduna Park zou men hem ook graag zien komen.

Ajax-reünie

Kiest de Marokkaan echter voor het Camp Nou-stadion, dan vindt daar een heuse ‘Ajax-hereniging’ plaats. Met Barça-spelers Frenkie de Jong én Sergiño Dest aan zijn zijde behaalde Ziyech immers mooie successen in de Johan Cruijff ArenA.

“Heel vreemd!”

Analyticus Marciano Vink luidde onlangs de noodklok met betrekking tot de buitenspeler annex aanvallende middenvelder: “Hij doet niet meer de dingen om zichzelf te pleasen. Van Ziyech wordt verwacht dat hij heel diep gaat staan. Maar dat is een positie waar hij eigenlijk helemaal niet moet komen. Hij moet de regisseur zijn en de pass geven. Nu is hij vaak het eindstation en dat doet hij alleen maar om te mogen spelen en dat de trainer zegt: je hebt het goed gedaan. De Ziyech die wij kennen is daar wars van. Hij is iemand die zegt: geef mij de bal, ik verstuur ze wel. Dat vind ik heel vreemd om te zien.”

Maakt Ziyech in het aankomende weekend een doelpunt voor Chelsea tegen Leicester City? Bij bet365 kun je je inzet verdrievoudigen!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Ziyech naar Barça?

  • Moet-ie doen
  • Niet doen!
1316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie