La Liga zorgt voor grote opluchting bij Xavi

Foto: La Liga zorgt voor grote opluchting bij Xavi

Xavi Hernández heeft groen licht gekregen voor zijn terugkeer bij FC Barcelona. De financiële controlecommissie van La Liga keurde zijn aanstelling maandag officieel goed, zo weet Cadena COPE.

Barcelona presenteerde Xavi vorige week al als opvolger van Ronald Koeman. De oefenmeester stond nadien al op het trainingsveld in Catalonië, maar La Liga moest zijn aanstelling nog wel officieel goedkeuren. Dat had vooral te maken met de afkoopsom voor Al-Sadd. De club uit Qatar krijgt een afkoopsom van vijf miljoen euro, maar zeker gezien de financiële problemen van Barcelona moest de Spaanse competitie onderzoeken of dit binnen de regels past. Dat is dus het geval.

Koeman werd na zijn ontslag al vervangen door interim-trainer Sergi Barjúan. Xavi werd na moeizame onderhandelingen met Al-Sadd aangesteld als definitieve opvolger en nu is de aanstelling dus officieel. Dit weekend zal de oud-middenvelder tegen Espanyol in Camp Nou zijn debuut maken als hoofdtrainer van de Catalanen.

Zware opdracht

Xavi krijgt in Barcelona een zware taak. De Catalanen staan slechts negende in La Liga en moeten nog twee duels vol aan de bak om te overwinteren in de Champions League. Daarnaast moet Xavi het elftal weer laten swingen, nadat er de laatste jaren veel kritiek was op de speelwijze van de ploeg.

Wint Xavi zijn eerste duel? De odd bij bet365 is 1.33!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Gaat dit een succes worden?

  • Ja
  • Nee
158+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie