‘Xavi-deal is rond, maar géén afkoopsom’

Foto: ‘Xavi-deal is rond, maar géén afkoopsom’

Xavi Hernández gaat daadwerkelijk aan de slag als coach van FC Barcelona. De Catalaanse topclub en Al-Sadd hebben in de loop van vrijdag een akkoord bereikt, zo weet Marca.

Wint Barça bij Celta? Win 2.10 keer je inleg bij bet365!

Al-Sadd kondigde vrijdagochtend al een akkoord met Barcelona aan, maar dat nieuws werd snel ontkend. In de loop van vrijdag lukte het de clubs alsnog om tot overeenstemming te komen. Volgens de Spaanse sportkrant is er géén sprake van een afkoopsom van vijf miljoen euro, zoals door verschillende media naar buiten werd gebracht.

Financiële oplossing

Marca heeft vernomen dat de terugkeer van Xavi plus zijn stafleden perfect in het financiële plaatje passen. De club kon het zich helemaal niet permitteren om vijf miljoen euro aan afkoopsom te betalen. Dit gaat dus ook niet gebeuren, al is het niet zo dat Al-Sadd dit bedrag misloopt. Op een later moment zal de Qatarese club alsnog een miljoenenbedrag tegemoet kunnen zien. Hierover is een gentleman’s agreement bereikt.

Xavi zal spoedig worden gepresenteerd als coach van FC Barcelona. Naar verwachting arriveert hij zaterdag in Barcelona, waar hij op maandag de pers te woord zal staan. Hij volgt Ronald Koeman op als hoofdtrainer van de geplaagde Catalaanse club.

FC Barcelona staat momenteel negende in La Liga. Wel lonkt overwintering in de Champions League na twee zeges op rij.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

De juiste man voor FC Barcelona?

  • Ja
  • Nee
125+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie