‘Xavi grijpt hoogstpersoonlijk in na ophef’

Foto: ‘Xavi grijpt hoogstpersoonlijk in na ophef’

Al-Sadd maakte op vrijdagochtend bekend dat zijn oefenmeester Xavi Hernández naar FC Barcelona zou ‘transfereren’. De Catalanen zijn er echter helemaal nog niet uit met de club uit de Qatarese hoofdstad Doha, meldt El Mundo Deportivo.

Wordt Barcelona alsnog kampioen? Vervijftienvoudig je inzet!

Directeur Turkli Al-Ali van Al-Sadd ‘onthulde’ eerder vandaag: “Xavi kwam een paar dagen geleden bij ons met zijn wens naar Barcelona te gaan. Hij wilde dat op dit moment vanwege de kritieke situatie van de club uit zijn geboortestad. We begrijpen dit en hebben besloten hem niet in de weg te zitten. We hebben ingestemd met de overstap van Xavi naar Barcelona na de betaling van de contractueel vastgelegde afkoopsom. We hebben ook afspraken gemaakt over een samenwerking met Barcelona in de toekomst.”

El Mundo Deportivo heeft navraag gedaan bij Barça, en wat blijkt? De Catalanen hebben helemaal nog geen akkoord gevonden met de Qatari’s. Ze zien het statement van Al-Sadd als een manier om hen onder druk te zetten om de afkoopsom van vijf miljoen euro op tafel te leggen. Volgens de Spaanse journalist Damià López van RAC1 zit er momenteel zelfs helemaal geen beweging in de situatie…

Uit eigen zak

Mohamed Al Kaabi, een journalist uit Qatar die gezien kan worden als een ‘Al-Sadd-clubwatcher’ meldt nu via Twitter dat Xavi klaarstaat om in te grijpen. Komen de beide clubs er écht niet uit, dan betaalt hij de genoemde miljoenensom uit eigen zak. De voormalige spelverdeler kan dat wel lijden, want zijn vermogen wordt geschat op maar liefst 35 miljoen euro.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Goede actie?

  • Ja
  • Nee
1391+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie