TRANSFERUURTJE: Eriksen-terugkeer, Xavi gaat los

Foto: TRANSFERUURTJE: Eriksen-terugkeer, Xavi gaat los

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

Bet365 is verreweg de beste plek om op voetbal te gokken! Verdien nu de welkomstbonus van €100! 

Nederland:

Volgens de krant Corriere dello Sport heeft het er alle schijn van dat Christian Eriksen zich binnenkort weer Ajacied mag noemen. De Deen mag niet meer voor zijn huidige werkgever Internazionale uitkomen door zijn inwendige defibrillator. In de EK-wedstrijd tussen Denemarken en Finland liet de aanvallende middenvelder de hele voetbalwereld bibberen door plotsklaps in elkaar te zakken. Eriksen werd gereanimeerd en per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij een zogenaamd ICD-kastje ingeplant kreeg. Het apparaatje grijpt in bij nieuwe hartritmestoornissen. Conform de medische regelgeving van de Serie A mag de Deen niet meer voor Internazionale spelen en dat zorgt natuurlijk voor een onwerkbare situatie. Corriere dello Sport beweert dus dat zijn toekomst in de Johan Cruijff ArenA ligt, waar hij tussen 2009 en 2013 al furore maakte namens Ajax. In totaal speelde de technicus 162 wedstrijden voor de Amsterdammers, waarin hij 32 keer scoorde. In augustus 2013 maakte hij voor iets meer dan 14 miljoen euro de overstap naar het Engelse Tottenham Hotspur.

Buitenland:

FC Barcelona heeft helemaal geen geld, maar het is de vraag of de gedoodverfde nieuwe oefenmeester van de Catalanen, Xavi Hernández, dat wel weet. Naar verluidt heeft hij namelijk een gepeperd verlanglijstje ingediend bij president Joan Laporta. El Nacional prijken er vier namen op de lijst van de voormalige spelverdeler. Allereerst die van Paul Pogba, die over een aflopend contract beschikt bij zijn werkgever Manchester United. De Franse middenvelder zou gratis en voor niets naar het Camp Nou-stadion kunnen komen, al vraagt hij vermoedelijk een gigantisch salaris. De volgende naam die de bovengenoemde bron noemt is die van Erling Haaland. De Noorse Golden Boy is misschien wel dé populairste voetballer op de transfermarkt en dat heeft alles met zijn transferclausule te maken. In de zomer van 2022 is hij voor ‘slechts’ 75 miljoen euro op te pikken bij Borussia Dortmund.


Ook Dani Olmo (RB Leipzig) en Jules Koundé (Sevilla) zouden op het verlanglijstje van Xavi staan. De marktwaarde van de middenvelder wordt geschat op vijftig miljoen euro, waar de verdediger (volgens de website Transfermarkt) zelfs tien miljoen euro méér waard is. Het is dan ook de grote vraag hoe Barcelona dit wil bekostigen. De Primera División-grootmacht kampt met een schuldenlast van meer dan één miljard euro en heeft de grootst mogelijke moeite om rond te komen. Megatransfers passen eigenlijk helemaal niet in dit plaatje…

Het lijkt er sterk op dat Newcastle United zijn nieuwe coach gevonden heeft. The Magpies hebben contact opgenomen met Unai Emery, die het op dit moment nog voor het zeggen heeft bij het Villarreal van onder meer Arnaut Danjuma. De Spanjaarden wonnen gisteren met 2-0 van Young Boys in de Champions League en na het laatste fluitsignaal reageerde Emery voor de camera van Movistar+: “Het enige ding dat zeker is, is dat zij hun interesse in mij kenbaar hebben gemaakt. Meer nieuws heb ik niet, ik heb nog geen aanbieding gehad. Als dat wel zo was, zou het via de club moeten. Ik ben gefocust op mijn werk hier, ik kan niet zeggen dat ik vertrek. Ik ga door met de voorbereiding op de wedstrijd tegen Getafe.” De trainer gaat met voorzitter Fernando Roig van El Submarino Amarillo om de tafel om een stevig woordje te babbelen over de Premier League-interesse: “Ik heb geen nee gezegd tegen de belangstelling. Ik heb gezegd dat ik met Fernando en de club zou praten, meer kan ik niet zeggen.” Roig wees gisteren naar de looptijd van het contract van Emery bij Villarreal (tot medio 2023): “Ik denk dat Emery erg gelukkig is in Villarreal en hij heeft hier nog een contract. Contracten zijn er om te worden uitgediend. We zijn heel blij met Unai en volgens mij is hij ook heel blij met ons. Er speelt verder niets. We kunnen er beter niet over praten.”

Eriksen naar Ajax?

  • Supertof
  • Ik vind het niks
195+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

17:56
10+
Mourinho heeft spijt van afwijzen ‘droombaan’
17:26
37+
Driemaal scheepsrecht voor FC Twente?
17:07
93+
Girona brengt concreet bod uit op Feyenoord-target
17:00
11+
The Champ over zijn Engels: ‘Ben niet gek’ | Groeten out Afrika #3
16:50
21+
Champions League-verrassing oogst lof: “Kwaliteit, maar ook ervaring”
16:33
55+
Van Nistelrooij kreeg Oranje-dreun: “Een grote teleurstelling”
16:19
148+
‘PSV-ontploffing door Noa Lang’
15:59
131+
Johan Derksen gaat los over ‘1,5 miljoen-drama’
15:43
24+
Willem II-icoon hangt schoenen aan de wilgen
15:29
194+
‘Drie opties voor Ruud van Nistelrooij’
15:14
187+
Van den Brom doet boekje open over Van Basten: “Begreep de onkunde niet”
14:58
193+
Dreun voor Vitesse: “Niet belonen voor degradatie”
14:45
44+
EK-opsteker voor Ronald Koeman
14:29
1285+
‘Stunttransfer voor Louis van Gaal’
14:14
603+
‘Ajax-spelers hakken knoop door over toekomstige trainer’
14:00
0+
De lachwekkende hype rond kroonprins Graham Potter
13:48
63+
Lucas Moura blikt terug op zijn goal tegen Ajax
13:33
1883+
Hélène Hendriks doet boekje open over relatie met 65-jarige man
13:21
99+
Fabrizio Romano onthult waar Ziyech volgend seizoen speelt
13:03
339+
Spelers Roda ‘zaten zich kapot te lachen in de kleedkamer’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie