Van Basten fileert Barça na Koeman-ontslag: “Het helpt niets”

Foto: Van Basten fileert Barça na Koeman-ontslag: “Het helpt niets”

Marco van Basten is niet te spreken over het ontslag van Ronald Koeman bij FC Barcelona. De voetbalanalist weet dat zijn landgenoot niet presteerde in Camp Nou, maar in zijn optiek is het ontslag niet eerlijk.

Speelt Barça gelijk bij Dinamo Kiev? Verviervoudig je inleg bij bet365!

FC Barcelona verloor woensdagavond met 1-0 bij Rayo Vallecano. Na afloop werd Koeman ontslagen, maar zaterdagavond verspeelde de ploeg ook punten tegen Deportivo Alavés (1-1). “Het is logisch dat hij niet constant presteerde bij FC Barcelona”, reageert Van Basten in Rondo.

De oud-trainer vindt het simpelweg niet zijn voornaamste schuld. “Het is een onverstandig besluit om hem op straat te zetten en kan me niet voorstellen dat er iemand is die het beter gaat doen. Het helpt niets, dat zag je tijdens de laatste wedstrijd. Er is geen wonderdokter. Het is jammer dat Ronald de kans niet heeft gekregen.”

Kritischer

Ronald de Boer stelt als oud-speler van Barcelona dat Spanjaarden simpelweg kritischer naar prestaties kijken. “Hier vinden we het allemaal zielig, maar in het buitenland hebben ze dat minder. Daar kijken ze gewoon naar de prestaties, trainers zijn schuldig als de resultaten tegenvallen. Daar werd hij gewoon een stuk kritischer behandeld.”

FC Barcelona staat slechts negende in de Primera División. Ook in de Champions League gaat het nog niet van een leien dakje.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Heeft Van Basten gelijk?

  • Ja
  • Nee
191+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie