Koeman beschermt ploeg: “Goed niveau laten zien, resultaat is niet eerlijk”

Foto: Koeman beschermt ploeg: “Goed niveau laten zien, resultaat is niet eerlijk”

Ronald Koeman vindt dat zijn FC Barcelona woensdagavond onterecht verloor op bezoek bij Rayo Vallecano (1-0). Hij stelt wel ook dat de ploeg door een moeilijke periode gaat en zichzelf tekort deed.

Inzetten op wedstrijden van FC Barcelona doe je bij bet365. Claim nu je €100 bonus!

“Ik denk dat we de eerste vijftien minuten problemen hadden om in de wedstrijd te komen, maar vanaf dat moment hebben we de controle gehad”, begon Koeman na afloop op de persconferentie. “We hebben kansen gehad en dat is goed, maar we hadden moeten scoren. Dat zou ons een boost hebben gegeven, want we voelden ons superieur. Nu nemen de twijfels toe, dat is normaal.” 

Kansen kreeg Barça wel. Zo miste Sergiño Dest een grote mogelijkheid, terwijl Memphis Depay een penalty gestopt zag worden. “Over het team mag ik niet klagen. We verliezen niet door een slechte houding of slecht spel. Gezien de kansen die we hebben gehad, is het resultaat niet eerlijk”, aldus de oud-bondscoach, die zijn ploeg weer verder achterop ziet raken. “Misschien hebben andere clubs meer gebalanceerde en fysiek sterkere selecties, maar we hebben laten zien dat we met ze kunnen concurreren. Pech, blessures, het zijn allemaal excuses.” 

Moeilijke situatie

“We hebben een goed niveau laten zien, maar het is niet genoeg”, vervolgt Koeman, die wederom wijst op de lastige situatie van de Catalanen. “Het gaat niet goed met Barcelona, het team is de balans kwijtgeraakt. We zijn belangrijke spelers verloren. De afgelopen jaren zijn onze rivalen sterker geworden en daar zijn wij niet toe in staat geweest.” 

Spaanse media zijn van mening dat Koeman moeilijk nog gehandhaafd kan worden. “Ik weet niet of mijn baan in gevaar is”, reageerde de Noord-Hollander.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Inderdaad onterechte nederlaag?

  • Ja
  • Nee
98+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie