Manchester City maakt er vier op bezoek bij Brighton & Hove Albion

Foto: Manchester City maakt er vier op bezoek bij Brighton & Hove Albion

Manchester City heeft op zaterdagavond vrij eenvoudig afgerekend met Brighton & Hove Albion. In het American Express Community Stadium werd het namelijk 1-4 voor de Premier League-grootmacht van oefenmeester Josep Guardiola.

De Citizens schoten uit de startblokken en na enkele minuten spelen stichtten de gasten het eerste gevaar van de wedstrijd: Jack Grealish gaf de bal mee aan João Cancelo, die zijn geluk beproefde vanaf de rand van het zestienmetergebied. Doelverdediger Robert Sánchez stond echter goed op te letten en bracht redding.

Een paar minuten later ging de goalie juist in de fout. Hij liet de bal uit zijn handen glippen, waarna Grealish teruglegde op Ilkay Gündogan, die de 0-1 binnentikte. De VAR van dienst checkte de treffer nog wel op een mogelijke overtreding op Sánchez, maar er werd besloten om niet in te grijpen.

Na een half uurtje spelen verdubbelde City de marge: Bernardo Silva stuurde Grealish de diepte in en de recordaankoop van de grootmacht uit Manchester vond Phil Foden, voor wie het een koud kunstje was om te scoren. Nog voor rust deed hij dat nóg een keer; hij veranderde een schot van Gabriel Jesus van richting, waardoor de Brighton-keeper kansloos was.

In de tweede helft deed de uitploeg het een stuk rustiger aan, waardoor Brighton tien minuten voor tijd op 1-3 kon komen: de Seagulls kregen een strafschop die benut werd door Alexis Mac Allister. Riyad Mahrez maakte er in extremis nog 1-4 van. 


Scoreverloop: 0-1 (13′) I. Gündogan, 0-2 (28′) P. Foden, 0-3 (31′) P. Foden, 1-3 (81′) A. Mac Allister, 1-4 (90′) R. Mahrez

Makkelijk avondje?

  • Zeker
  • Nee
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie