‘Heldere boodschap voor Boadu bij Monaco’

Foto: ‘Heldere boodschap voor Boadu bij Monaco’

De kans is groot dat Myron Boadu vanavond in de basis staat bij AS Monaco tegen PSV, nu sterspelers Aleksandr Golovin en Krépin Diatta ontbreken. Het toont tevens aan dat de oud-AZ’er nog genoeg krediet heeft in het Prinsendom, ook al staat hij nog op nul goals na elf optredens.

“Deels heeft hij ook wel pech gehad”, zegt correspondent Jurriaan van Wessem, woonachtig in Monaco, in gesprek met de NOS. “Elke keer als hij erin kwam, kreeg hij snel een grote kans die hij vervolgens miste. Dan kom je er ook niet lekker in. Als hij er eenmaal eentje maakt, kom je ook over dat dode punt heen. Nu oogt hij na een gemiste kans vrij snel moedeloos. Ze zien hem bij Monaco ook echt nog als talent. Natuurlijk heeft hij geen goede cijfers, maar hij krijgt echt wel de tijd hier.”

‘Voor zijn leeftijd één van de beste aanvallers van Europa’

Trainer Niko Kovac zei gisteren al over Boadu (20): “We hebben hem gehaald vanwege zijn geweldige kwaliteiten, maar hij is nog heel jong. Myron werkt hard om zich te verbeteren. Ik ben blij met hem en ik weet dat hij beter kan. Maar we moeten hem de tijd geven.” En sportief directeur Paul Mitchell sluit zich daar, tegenover het Eindhovens Dagblad, bij aan: “Ik denk dat Myron voor zijn leeftijd een van de beste aanvallers van Europa is, er was veel interesse voor hem, we moesten hem overtuigen. Hij heeft nu alleen nog wat tijd nodig.”

Tot slot vertelt Van Wessem nog op wie PSV vanavond vooral zal moeten letten; op Aurelién Tchouaméni (21). “Een enorm talent. Daar moet je echt op letten vanavond. Hij is een beetje type Frank Rijkaard. Fysiek erg sterk. Hij heeft een belangrijke rol daar op het middenveld. Ook bij spelhervattingen moet PSV opletten.” De aftrap is om 21:00 uur.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Myron Boadu (@myronboadu)

Gaat Boadu uiteindelijk wel slagen bij Monaco?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
73+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie