5 FIFA 22-tips om goed te beginnen!

Foto: 5 FIFA 22-tips om goed te beginnen!

FIFA 22 is nu al een paar weken te spelen, maar lang niet iedereen weet de game met een goed gevoel te starten. De pro’s zijn te goed en het gat met spelers die FIFA wekelijks wel een beetje spelen is moeilijk te overbruggen. Gelukkig helpen we je uit de brand met vijf FIFA 22-tips om goed te beginnen!



1. Gebruik de Competitive Master Switch



Als eerste is er de Competitive Master Switch. Het is een speciale instelling die je in FIFA 22 aan of uit kunt zetten. Doorgaans is het altijd aan te raden om deze schakelaar aan te zetten, want dat is de beste manier om het verschil met de betere spelers te overbruggen.



Door deze schakelaar aan te zetten, wordt de game namelijk een tikje moeilijker. De computer waar je tegen speelt, is dan wat realistischer afgesteld. Deze speelt meer zoals de tegenstanders die je online tegenkomt. Met de Competitive Master Switch train je jezelf als het ware om tegen betere spelers te winnen, ook wanneer je offline gewoon een potje aan het spelen bent. 







2. Leer de FUT economie



Eén van de populairste modi in FIFA is nog steeds FIFA Ultimate Team. Dat is in FIFA 22 niet anders, maar nog steeds zijn er tal van gebruikers die geen idee hebben hoe ze nou daadwerkelijk de markt moeten bespelen. Dit is dan ook hogere wiskunde die je als het ware moet leren.



Er zijn namelijk momenten waarop je een stuk beter kaartjes kunt kopen en verkopen. Die tijdstippen moet je alleen wel leren. Op die manier maximaliseer je het aantal coins en kun je sneller een beter team samenstellen. In FIFA Ultimate Team draait het allemaal om het maken van het team dat goed samen spelen en kwaliteiten heeft en daar zal je toch muntjes voor nodig hebben.



Een andere optie is om je portemonnee leeg te trekken voor FIFA Points. Zo kun je sneller pakketjes ontgrendelen waar mogelijk fantastische spelers tussen zitten. Het pay-to-win systeem is nog lang niet uit FIFA, maar dat is doorgaans niet de route die je wil kiezen. Leer daarom de FUT economie om sneller dat ultieme team te vergaren.




3. Houd je hoofd koel



In FIFA 22 is er slechts één kunst die simpelweg niet via een trucje te leren is. Natuurlijk doelen we op de kunst van de kalmte. Wie zijn hoofd koel weet te houden tijdens een potje FIFA staat eigenlijk al 2-0 voor. Zodra de paniek toeslaat is het namelijk een neerwaartse spiraal van kommer en kwel waar je nog maar moeilijk uit kunt komen.

Als je kalm blijft, kun je, net als tijdens een echte wedstrijd, het overzicht bewaren. Door je koppie er dus bij te houden, heb je simpelweg een beter beeld van de mogelijke routes richting het doel en kun je dus makkelijk in een kansrijke positie komen. Dat is precies wat je wil in FIFA 22, want scoren is een stukje moeilijker dan in voorgaande delen.







4. Speel je kansen uit



Kansen uitspelen is dan ook de volgende FIFA 22 tip die je moet weten. Een prachtig afstandsschot is natuurlijk de ideale situatie, maar die kom je in FIFA 22 een stuk minder tegen helaas. Dat heeft te maken met het feit dat FIFA 22 verbeteringen heeft toegevoegd rondom de animaties van keepers. 



Een goal maken is dan ook een stukje moeilijker, waardoor je echt je kansen uit moet spelen. Normaliter krijg je al niet heel veel kansen in een wedstrijd, dus wanneer je ze krijgt, moet je ze ook afmaken. Dat betekent dat je de bal het liefst gewoon binnen wil lopen in het vijfmetergebied nadat de keeper is uitgespeeld. 




5. Voer je wekelijkse taken uit



Als laatste is het ook nog van belang dat je wekelijks alle mogelijke activiteiten doet. Iedere week zijn er in FIFA 22 namelijk speciale taken die je kunt verrichten voor beloningen. Denk bijvoorbeeld aan Division Rivals, waarmee je op basis van hoe goed je het doet beloond wordt.

Hierbij kun je denken aan FIFA Coins die je kunt gebruiken om nieuwe spelers te halen in FUT, maar soms is het ook een pakketje met spelers (die niet ruilbaar zijn). Die spelers kun je vervolgens ook weer gebruiken om je team te versterken, waardoor jij onderaan de streep weer met een beter team voor de dag kunt komen. Gewoon lekker veel FIFA 22 spelen kan je dus enorm helpen!

Heb jij FIFA 22 gehaald?

  • Absoluut!
  • Zeker niet!
  • Ik wacht tot er korting is.
60+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:34
1+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
21+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
12+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
40+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
32+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
127+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
3964+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
173+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
203+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
173+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
48+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
204+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
145+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
422+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
12:33
214+
Jaap Stam over einde bij Ajax: “Ik was er helemaal klaar mee”
12:29
62+
“Speelstijl van Slot is precies wat ze graag zien op Anfield”
12:12
465+
‘Barcelona-exit voor Frenkie de Jong’
12:00
2699+
‘Vier Eredivisie-clubs op omvallen’
11:45
9220+
‘Dreun voor Steven Berghuis én Noa Lang’
11:30
195+
Slot verklaart Giménez-absentie: “Zondag al ontstaan”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie