“Barcelona is eigenlijk failliet”

Foto: “Barcelona is eigenlijk failliet”

Bayern München speelt vandaag in de Champions League tegen FC Barcelona en erevoorzitter Uli Hoeness van Der Rekordmeister heeft het vuurtje alvast opgestookt. Hij vindt de financiële situatie van de Catalanen namelijk een schande.

In gesprek met de radiozender Bayern1 vertelt hij: “Barcelona is eigenlijk failliet. In Duitsland zou dit een geval voor de faillissementsrechter zijn. Barcelona is sowieso geen voorbeeld meer voor Bayern.” David Alaba wilde volgens Hoeness dolgraag naar Barça, maar… “Alaba vertelde me dat het zijn droom is om voor Barcelona te spelen. Ik antwoordde daarop: wil je dan met de voorzitter of met de curatoren onderhandelen?” Uiteindelijk tekende de Oostenrijker bij Real Madrid.

Volgens de erevoorzitter van Bayern hadden de Catalanen nóg meer bezuinigingsmaatregelen moeten nemen, naast het vertrek van Antoine Griezmann (Atlético Madrid) en Lionel Messi (Paris Saint-Germain): “Ik vind dat clubs de grenzen moeten opzoeken, laat dat duidelijk zijn. Maar als het niet te financieren is, moet je ook gewoon zeggen: nee, dit doen we niet. Dan win je maar een keer niet de Champions League.”

Hoeness vindt Der Rekordmeister een voorbeeldclub: “Voor de hele wereld. Maar het is wel zwaarder geworden door de pandemie. Vorig seizoen, toen er geen toeschouwers welkom waren, verloren we tachtig tot 100 miljoen euro. Daardoor is ons eigen vermogen weggesmolten. Het is niet helemaal weg, maar het zou niet te lang zo door moeten gaan.”

Heeft hij gelijk?

  • Ja
  • Nee
316+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie