‘Gigantische Barcelona-revolutie op komst’

Foto: ‘Gigantische Barcelona-revolutie op komst’

Er staat wel wat te gebeuren bij FC Barcelona. Oefenmeester Ronald Koeman wordt vermoedelijk ontslagen, maar ook de toekomst van Gerard Piqué, Sergio Busquets, Sergi Roberto én Antoine Griezmann in Catalonië is opeens onzeker geworden.

Voetbal International meldt op dinsdag: “Met dat nieuws pakt Mundo Deportivo dinsdag uit. Het drietal staat samen met Antoine Griezmann op de voorpagina, die duidelijk maakt dat hun status als Intocables (Untouchables) is afgebrokkeld. Het heeft alles te maken met hun prestaties, die volgens Laporta niet langer stroken met hun hoge salaris.”

Het blad vervolgt: “Laporta wil volgens de Spaanse sportkrant daarom om tafel met Busquets, Piqué en Roberto. Inzet van de gesprekken is dat de drie routiniers akkoord zullen moeten gaan met een salarisverlaging om bij Barça te kunnen blijven spelen. Zijn ze daartoe niet bereid, dan is een eervol afscheid de enige andere optie.”

Ook Griezmann is dus een doelwit van de nieuwe Barça-president: “De Franse aanvaller tekende toen hij in 2019 overkwam van Atlético Madrid een lucratief contract tot medio 2024, maar de voorzitter is van mening dat de dertigjarige aanvaller zijn status als grootverdiener binnen de lijnen niet voldoende heeft gerechtvaardigd.” Naar verluidt wil Barcelona sowieso afscheid nemen van Neto, Samuel Umtiti, Junior Firpo, Miralem Pjanic, Philippe Coutinho en Martin Braithwaite.

Terecht?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
411+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie