Spaanse kranten steunen Koeman: ‘Als je dáár voor wordt weggestuurd…’

Foto: Spaanse kranten steunen Koeman: ‘Als je dáár voor wordt weggestuurd…’

Het FC Barcelona van Ronald Koeman beleefde donderdagavond een ‘gigantische deceptie’, zo stelt Mundo Deportivo. De Catalanen verloren met 1-2 van Granada en bovendien werd Koeman naar de tribune gestuurd.

De Spaanse sportkranten vinden de straf voor Koeman wat overdreven. Hij zou alleen ‘wat een karakter’ naar de vierde official hebben geroepen, zo stelt het wedstrijdrapport. “Een coach wegsturen voor een dergelijke uitspraak is niet acceptabel”, stelt Marca, dat verder meent dat Koeman vooral de dupe is geworden van zijn eerdere kritische uitlatingen over onder meer de VAR.

“Met eerdere beschimpingen richtingen de arbitrage heeft hij zichzelf in de schijnwerpers gezet. Het lijkt erop dat Koeman nu door de scheidsrechter werd gezocht. Hij kreeg gisteren de rekening gepresenteerd omdat hij veelvuldig publiekelijk zijn mening geeft. Maar als je wordt weggestuurd omdat je ‘wat een karakter’ zegt, dan zou voor het eindsignaal de helft van elk team voortijdig naar de kleedkamers moeten”, zo klinkt het.

Mundo Deportivo vond dat Koeman eerder dit seizoen met hevigere protesten en boze reacties dichter bij rood was. “Koeman heeft in diverse duels met een veldverwijzing geflirt”, stelt de krant. “Maar hij beledigde nooit en kwam er mee weg. Daarom was het des te verbazingwekkender dat hij nu wel werd weggestuurd. De vierde official had het mis door hem niet eerst te waarschuwen.”

Terechte straf?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
397+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie