Portugal en Servië maken er feestje van, puntenverlies Belgen

Portugal en Servië hebben er een aantrekkelijke avond van gemaakt met hun WK-kwalificatiewedstrijd: in het Rajko Mitić-stadion van Rode Ster Belgrado werd het 2-2. De Rode Duivels konden op hun beurt niet winnen van Tsjechië.

Servië – Portugal 2-2

Niet Cristiano Ronaldo, maar Diogo Jota van Liverpool was in de eerste helft de grote man aan Portugese zijde. Al in de openingsfase maakte hij de eerste goal van de wedstrijd met het hoofd, na een uitstekende voorzet van Bernardo Silva. En de snelle aanvaller van de Reds tekende ook voor de 0-2, wéér met de kop, dit keer na een assist van Cédric Soares.

De Serviërs rechtten de rug echter en vlak na rust kopte Aleksandar Mitrovic de aansluitingstreffer tegen de touwen. De thuisploeg zette aan en Sergej Milinkovic-Savic had de 2-2 eigenlijk moeten maken na een scherpe voorzet van Ajax-aanvoerder Dusan Tadic. Luttele momenten later lag de bal alsnog in het netje: Filip Kostic scoorde de 2-2 na een razendsnelle counter.

Scoreverloop: 0-1 (11′) D. Jota, 0-2 (36′) D. Jota, 1-2 (46′) A. Mitrovic, 2-2 (60′) F. Kostic

Tsjechië – België 1-1

Waar de verwachting misschien was dat het Belgische nationale team Tsjechië op zaterdagavond zou slopen, was dat helemaal niet het geval. De Rode Duivels hadden het hartstikke moeilijk tegen hun taaie tegenstander, die vlak na rust nog op voorsprong kwam ook door een goal van Lukas Provod. Een tiental minuten later maakte Romelu Lukaku wel gelijk na een voorzet van Kevin De Bruyne, maar het lukte onze zuiderburen niet om de winnende binnen te schieten.

Scoreverloop: 1-0 (50′) L. Provod, 1-1 (61′) R. Lukaku