TRANSFERUURTJE: Groot Ziyech-nieuws, Memphis-stunt in de maak

Foto: TRANSFERUURTJE: Groot Ziyech-nieuws, Memphis-stunt in de maak

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Het contract van Memphis Depay loopt aan het einde van dit seizoen af en de Nederlandse aanvaller vertelde al meerdere keren dat hij gaat vertrekken. Toch heeft de leiding van Olympique Lyon de hoop op een nieuw contract nog niet opgegeven. De Franse club doet mee om de bovenste plaatsen in de Ligue 1, wat de kans groot maakt dat de Fransen volgend seizoen weer in de Champions League actief zijn. Wanneer dat zo is, dan wil Lyon alsnog een poging doen om Memphis te verleiden een nieuw contract te tekenen.



Ronald Koeman heeft het na de zware nederlaag in de Champions League zwaar bij FC Barcelona. De Catalanen zouden inmiddels de onderhandelingen hebben geopend met de droom kandidaat voor volgend seizoen: de Italiaanse trainer Massimiliano Allegri moet Barcelona weer richting de top gaan leiden. De oud-trainer van onder andere AC Milan en Juventus zit op dit moment zonder werkgever en zou dus ook per direct, wanneer Koeman bijvoorbeeld na de return in de Champions League wordt ontslagen door Barcelona, aan de slag kunnen in Camp Nou. 

De geruchten rondom een (tijdelijke) overgang van Hakim Ziyech naar Juventus of AC Milan zijn onzin, zo claimt transferspecialist Romano Fabrizio in zijn podcast Here We Go. De Marokkaanse aanvallende middenvelder annex buitenspeler heeft moeite om een basisplaats af te dwingen onder de nieuwe Chelsea-trainer Thomas Tuchel en zou daarom een transferverzoek hebben ingediend bij de leiding van de Londenaren. Dat blijkt niet waar te zijn: volgens Fabrizio wil Ziyech vechten voor zijn kans bij Chelsea, dat hem aan het begin van dit seizoen voor zo’n veertig miljoen euro overnam van Ajax. 

Er lijkt geen maat te staan op de doelpuntenproductie van zowel Kylian Mbappé als van Erling Haaland. De spitsen van Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund scoorden allebei een hattrick in de achtste finales van de Champions League, maar lijken ook op transfergebied in een bijzondere strijd verwikkeld. De twee superspitsen staan allebei op de nominatie om naar Real Madrid te verkassen. Mbappé lijkt de voorkeur te hebben van de Spaanse gigant, maar het is maar de vraag of de hoofdstedelingen het salaris van de PSG-ster kunnen ophoesten. 

Gaat Koeman weg bij Barcelona?

  • Nee
  • Ja
421+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie