Haaland voorkomt nieuwe absolute blamage Dortmund

Borussia Dortmund heeft alweer een slechte zaak gedaan in de strijd om een Champions League-ticket. Het liet alweer punten liggen, deze keer in eigen huis tegen Hoffenheim. Het moest nog rekenen op een late goal van Erling Haaland om een punt te redden.

Dortmund kwam halfweg de eerste helft wel op voorsprong via Jadon Sancho. Lang kon het dat echter niet vasthouden, want enkele minuten later maakte Manis Dabur alweer gelijk. Kort na rust bracht Bebou Dortmund zelfs heel diep in de problemen, zeker omdat even later de 2-2 van Haaland afgekeurd werd. De Noorse goalgetter kon negen minuten voor tijd echter alsnog een punt redden.

Dortmund slaagde er zo niet in te profiteren van het puntenverlies van Leverkusen, dat tegen Mainz tot de 89ste minuut 2-0 voor stond en toch de zege nog weggaf.