‘Drietal gaat Ajax het landskampioenschap opleveren’

Foto: ‘Drietal gaat Ajax het landskampioenschap opleveren’

Door het gedoe rondom Brian Brobbey, Sebastién Haller en met name André Onana zijn er al een stuk minder mensen volledig overtuigd van een kampioenschap voor Ajax dit seizoen. Maar columnist Henk Hoijtink blijft zeker van zijn zaak, en wijst daarbij vooral naar de invloed van de Latino-strijders Lisandro Martinez, Edson Alvarez en Nico Tagliafico.

“Je hebt er twee van nodig, en als je er drie hebt – Ajax had de Argentijn Nicolás Tagliafico al – ben je spekkoper. Zou je zeggen. In het buitenland stellen trainers zulke jongens altijd op. Hier, en zeker bij Ajax, niet”, aldus Hoijtink, die weet dat ook Marco van Basten enthousiast is over vooral Martinez. “Dat zegt veel: de stilist van weleer die, gerijpt in winnaarsvoetballand Italië, weet wat een team vooral nodig heeft, en dat als analist benadrukt

“Acht jaar geleden voorspelde ik hier rond deze tijd dat niet PSV door de daarvoor teruggekeerde Mark van Bommel, maar Ajax door Poulsen kampioen zou worden. Zo zullen nu – met voor Blind ook best ergens plaats, of een keer niet – de latino’s Ajax de landstitel brengen. (Ja, ook zonder de geschorste doelman Onana, wat alleen maar reden te meer is om vóór de invaller-keeper het stevigst mogelijke blok neer te zetten.)”

“Nee, Ajax speelt niet zo goed”, gaat Hoijtink verder in zijn column voor de Trouw. “Maar je hoeft Tagliafico, Alvarez en Martinez de wetten van Johan Cruijff en Willem van Hanegem niet voor te houden. Die van Cruijff: voetbal is een spel van fouten, wie de minste maakt wint. Die van Van Hanegem: als je iets moois wilt zien, ga je maar naar het theater.”

Is dit trio van doorslaggevend belang voor AJax?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
1012+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie