Belgen houden hart vast: Witsel dreigt EK te missen

Foto: Belgen houden hart vast: Witsel dreigt EK te missen

Axel Witsel viel in de topper tussen Borussia Dortmund en RB Leipzig uit met een blessure en aanvullend onderzoek heeft uitgewezen dat de middenvelder in ieder geval met een scheur in zijn achillespees kampt. Het Europees kampioenschap met België staat op de tocht voor de Rode Duivel…

Voetbal International schrijft op maandagochtend: “Het is zeer onzeker of Axel Witsel tijdig fit raakt voor het EK. De 31-jarige middenvelder van Borussia Dortmund heeft een scheur in zijn achillespees opgelopen en moet onder het mes. De zware blessure van Witsel is een behoorlijke tegenvaller voor de Belgen. Het ging voor de routinier mis in de Bundesliga-topper van zaterdag tegen RB Leipzig en al snel volgde slecht nieuws vanuit zijn club. Dortmund heeft bevestigd het in de komende maanden zonder Witsel te moeten doen.”

Het blad gaat verder: “Inmiddels is er overleg geweest tussen de medische staf van Dortmund, die van de Belgische nationale ploeg en Witsel zelf. Een operatie is sowieso noodzakelijk en voor de middenvelder wacht waarschijnlijk een race tegen de klok richting het EK. Mocht uit de verdere onderzoeken blijken dat de pees volledig afgescheurd is, dan is EK-deelname sowieso niet haalbaar.”

Op 12 juni spelen onze zuiderburen hun eerste wedstrijd in de groepsfase van het eindtoernooi tegen Rusland. Mogelijk moet bondscoach Roberto Martínez het dan dus zonder zijn sterkhouder stellen.

Aderlating?

  • Zeker
  • Mwah
34+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie