United naast Liverpool na zege op Aston Villa

Manchester United is vrijdagavond in punten gelijk gekomen met koploper Liverpool. Het elftal van Ole Gunnar Solskjaer wist Aston Villa met 2-1 te verslaan op Old Trafford.

United begon waardeloos aan het seizoen en moest zelfs even angstvallig naar onderen kijken. De clubleiding bleef echter achter Solskjaer staan, zelfs nadat zijn ploeg in Leipzig uit de Champions League werd gegooid. Sindsdien bleef United maar winnen en dus konden ‘The Red Devils’, met opnieuw Donny van de Beek negentig minuten op de bank, op nieuwjaarsdag zomaar gedeeld koploper worden.

In eigen stadion liet United meteen van zich gelden. Bruno Fernandes, Anthony Martial, Fred én Paul Pogba zorgden voor gevaar in de eerste helft. De 1-0 kon gevoelsmatig niet uitblijven en in de veertigste minuut viel deze dan ook. Pogba zette de aanval op met een hoogstandje en uit de daaropvolgende voorzet van Aaron Wan-Bissaka kopte Martial de openingstreffer binnen.

In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, al liet Marcus Rashford nog wel een grote kans op 2-0 onbenut door op doelman Emiliano Martínez te schieten. Aston Villa nam het doel van United-doelman David de Gea onder vuur, onder meer in de persoon van Anwar El Ghazi. De Nederlander had ditmaal eens wat minder geluk, maar toch viel de 1-1 wel degelijk door een oud-Ajacied. Bertrand Traoré werkte de gelijkmaker tegen de touwen.

Toch ging United er met de drie punten vandoor. Pogba versierde kort na de 1-1 een discutabele strafschop, al was er wel degelijk contact tussen de Fransman en de ongelukkige Douglas Luiz. De VAR zag er geen duidelijke fout in en dus mocht de Portugees Bruno Fernandes aanleggen vanaf elf meter. De doelman van Villa koos de goede hoek, maar kon de zuivere inzet van de middenvelder niet pareren.

Bij 2-1 bleef het op Old Trafford, mede doordat El Ghazi op De Gea stuitte. United komt zodoende net als Liverpool op 33 punten na zestien wedstrijden.

Scoreverloop: 1-0 (40′) Anthony Martial, 1-1 (58′) Bertrand Traoré, 2-1 (61′) Bruno Fernandes (strafschop)