Top 10 Eredivisie-spelers met hoogste marktwaarde

Foto: Top 10 Eredivisie-spelers met hoogste marktwaarde

Memphis Depay, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Hirving Lozano en Hakim Ziyech: de Eredivisie kende door de jaren heen vele voetballers die voor recordbedragen Nederland verlieten. Maar nog altijd heeft de Nederlandse competitie groeibriljanten in huis die voor een hoog bedrag naar het buitenland kunnen verkassen. Ook in 2021 zullen topspelers naar het buitenland vertrekken. Maar welke spelers hebben volgens Transfermarkt eigenlijk de hoogste marktwaarde? 

10. Myron Boadu: 18 miljoen euro



Jarenlang stond Myron Boadu bekend als een groot talent die het wel eens ver kon schoppen. In het seizoen 2019/2020 liet hij pas écht van zichzelf spreken en scoorde hij erop los. Direct werd zijn naam in verband gebracht met een overstap naar Ajax, PSV of een buitenlandse topclub, maar de Alkmaarders benadrukten dat het de selectie graag zolang mogelijk bij elkaar willen houden. Mocht Boadu alsnog vertrekken, dan kan AZ naar verluidt minimaal een kleine 20 miljoen verlangen voor de centrumspits. Al kan een goed Europees kampioenschap dit bedrag verder omhoog helpen.

9. Calvin Stengs: 18 miljoen euro



De opmars van Boadu ging tegelijk met die van Calvin Stengs. De buitenspeler raakte een aantal seizoenen geleden zwaar geblesseerd en doorliep een lang revalidatieproces. Stengs kwam vervolgens beter terug dan ooit. Samen met Boadu en de naar Sevilla vertrokken Oussama Idrissi maakte hij de Nederlandse velden onveilig. Afgelopen seizoen speelde hij met zeven goals en negen assists een belangrijke rol in de opmars van de Alkmaars. Mocht Stengs ervoor kiezen om AZ te verlaten, dan kunnen de Alkmaars minimaal een kleine 20 miljoen euro voor hem vragen.


8. Antony: 18 miljoen euro



Het vertrek van Hakim Ziyech kwam bij Ajax niet bepaald als een verrassing, desondanks was de vraag hoe de Amsterdammers het verlies moesten opvangen. Opvallenderwijs verdween die vraag al snel toen Antony overkwam van São Paulo. De jonge Braziliaan maakte in de oefenwedstrijden al een uitstekende indruk en was ook in de Eredivisie en Champions League nauwelijks af te stoppen. Antony is dan ook wat gestegen met zijn transferwaarde (Ajax betaalde een kleine 16 miljoen euro voor hem), al willen de Amsterdammers hem ongetwijfeld nog lang niet verkopen.

7. Dusan Tadic: 20 miljoen euro



Ajax haalde in de voorbereiding op het seizoen 2018/2019 Dusan Tadic naar de club. De Serviër veroverde al in het eerste seizoen de Amsterdamse harten en hielp Ajax met zijn goede spel naar de halve finale van de Champions League, de landstitel én de bekerwinst. Op de toppen van zijn kunnen zag hij zijn marktwaarde dan ook stijgen naar 25 miljoen euro, maar mede door zijn leeftijd van 32 jaar zakte zijn marktwaarde de afgelopen jaren wat. Tóch kan Ajax bij een verkoop nog altijd minimaal 20 miljoen euro voor Tadic ontvangen.

6. Daley Blind: 20 miljoen euro

Niet alleen Tadic kwam in de zomer van 2018 naar Amsterdam, ook Daley Blind keerde terug uit de Premier League om weer in de Eredivisie te spelen. De centrale verdediger vormde direct een uitstekend duo met Matthijs de Ligt en gaf zo mede het succesjaar vorm. De volgende tweeënhalf jaar bleef Blind zeer belangrijk voor zijn elftal, al moest hij door zijn hartproblemen sommige delen van het seizoen rust houden. Ondanks zijn problemen ligt de transferwaarde van Blind nog altijd rond de 20 miljoen euro, 2 miljoen euro hoger dan het bedrag waarvoor Ajax hem ooit haalde.


5. Lisandro Martínez: 20 miljoen euro



In de zomer van 2019 haalde Ajax Lisandro Martínez naar Amsterdam. De Argentijn maakte direct een uitstekende indruk en ontwikkelde zich tot vaste waarde op het middenveld, maar na de winterstop moest hij zijn plaats steeds vaker afstaan aan Ryan Gravenberch. Dit seizoen zat Martínez vrijwel altijd op de reservebank. Tijdens invalbeurten kwam hij op verschillende posities te staan: als controlerende middenvelder, centraal achterin of als linksback. Ondanks zijn mindere periode heeft Martínez nog altijd een marktwaarde van 20 miljoen euro.

4. Donyell Malen: 25 miljoen euro

Al seizoenen lang behoort Donyell Malen tot een van de spelers met een grote toekomst voor zich, maar door uiteenlopende redenen werd zijn ontwikkeling geremd. Zo had hij een tijdlang Luuk de Jong voor zich en toen de centrumspits eenmaal naar Spanje vertrok kreeg Malen te maken met een zware blessure. Dit seizoen was hij in tien basis- en drie invalbeurten al goed voor zeven goals en twee assists. De interesse van buitenlandse topclubs, waaronder Borussia Dortmund, is aanwezig. Al moeten de Duitsers dan wel minimaal 25 miljoen euro neertellen, de vraagprijs zou zelfs twee keer zo hoog liggen.

3. Nicolás Tagliafico: 28 miljoen euro

Marc Overmars haalde in het voorjaar van 2018 de onbekende Nicolás Tagliafico naar de club. De Argentijn voetbalde zich snel uit die anonimiteit. De vleugelverdediger ontwikkelde zich de laatste seizoenen tot een vaste waarde in het elftal van Erik ten Hag en ging bovenal in de Champions League voorop in de strijd. Hoewel dit seizoen de klad in zijn spel kwam en hij enkele keren op fouten te betrappen was, vertegenwoordigt Tagliafico nog altijd een waarde van 28 miljoen euro. Enkele Engelse topclubs zouden geïnteresseerd zijn, maar dan moeten ze dus wel diep in de buidel tasten.


2. André Onana: 36 miljoen euro



Deskundigen zijn het erover eens: André Onana behoort tot de beste keepers ter wereld. Al jaren houdt de Kameroener Ajax op de been in belangrijke wedstrijden en toont hij zijn meerwaarde aan in de Champions League. Hoewel hij in de uitwedstrijd tegen Liverpool een catastrofaal slippertje maakte, was hij de afgelopen jaren nauwelijks te betrappen op grote fouten. Het is dan ook niet voor niets dat Onana tot de twee Eredivisie-spelers behoort die het meest waard zijn. Geïnteresseerden moeten uitgaan van een prijskaartje van minimaal 36 miljoen euro.

1. David Neres: 36 miljoen euro

De laatste jaren zag David Neres verschillende topspelers voor hoge bedragen naar het buitenland verkassen, maar de Braziliaan zélf moest mede door blessures en concurrentie vooral geduld hebben. Dit seizoen leek Neres zijn vorm gevonden te hebben, maar wederom wierp een blessure zijn ontwikkeling terug. Desondanks liet de buitenspeler al veelvuldig zien over waanzinnige kwaliteiten te beschikken, waarmee hij in het Europese topvoetbal meekomt. Evenals bij Onana geldt dat Ajax voor Neres een bedrag van 36 miljoen euro kan vragen.

Wie is de beste speler uit de top-5?

  • Lisandro Martínez
  • Donyell Malen
  • Nicolás Tagliafico
  • André Onana
  • David Neres
1414+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:02
4+
‘Weinig prijzen gepakt, Slot stapt op dieptepunt in’
17:47
53+
Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’
17:34
1401+
Steven Bergwijn voor ‘mooi bedrag’ weg bij Ajax?
17:16
31+
Scheidsrechtersbaas Van Egmond stopt om gezondheidsredenen
17:00
120+
Ajax, haal Schreuder naar Amsterdam! | Raad van Aad #41
16:47
176+
‘Feyenoord krijgt kraakhelder Oosting-nieuws’
16:34
24+
Seuntjens bevestigt gesprekken: binnenlandse transfer lonkt
16:21
90+
‘Ontwerp nieuw thuisshirt Feyenoord uitgelekt’
16:04
53+
Go Ahead-speler hekelt: “Ik vind dat ons publiek arrogant wordt”
15:48
97+
Bosz looft PSV’er die 0 minuten speelde in Heerenveen: “Grote toekomst”
15:32
48+
Veerman wijst ploeggenoot waar hij ‘het meest van heeft genoten’ aan
15:16
186+
PSV’er voor 60 miljoen weg? “Strik erom”
15:00
4029+
‘Verrassende transfermove Xavi Simons’
14:47
217+
Hofs vreest voor verdwijnen van licentie Vitesse
14:25
312+
Tuchtcommissie KNVB legt Bergwijn schorsing op
14:00
209+
‘Ajax neemt definitief afscheid van Maduro’
13:48
64+
‘AZ richt pijlen op Zweeds international’
13:24
235+
Klopp spreekt zich uit over Liverpool-keuze Slot
13:12
169+
‘Gaaei verdient bij Ajax een tweede kans’
12:44
486+
Kroes reageert op Ajax-interesse Potter
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie