Milanese clubs laten geen steken vallen, goal na 6 (!) seconden

In de Serie A hebben de twee clubs uit Milaan zondagmiddag de volle buit gepakt. Leider AC Milan haalde het met 1-2 op het veld van Sassuolo. Internazionale hield de drie punten dan weer thuis tegen Spezia, Romelu Lukaku scoorde van op de stip zijn elfde competitietreffer van het seizoen: 2-1.

Inter had het oorspronkelijk wel lastig met de nummer 17 uit het klassement. Pas aan het begin van de tweede helft werd de ban gebroken door een doelpunt van Achraf Hakimi. Na 71 minuten deed Lukaku de boeken helemaal toe. Voor de Rode Duivel was het alweer zijn 11de treffer in 13 Serie A-duels dit seizoen. Op de topschuttersstand doet momenteel enkel Cristiano Ronaldo beter, de superster van Juventus deed één keer meer de netten trillen.

De overwinning van Inter was wel niet voldoende om de leidersplaats te veroveren, die is nog steeds in handen van de stadsgenoot. Op het veld van Sassuolo scoorde AC Milan zelfs de snelste treffer ooit in de Serie A: Rafael Leao deed de netten al na 6.2 seconden trillen: de snelste ooit in een top vijf-competitie van Europa. Nog voor de rust maakte Alexis Saelemaekers er 0-2 van. In de slotfase werd het nog even bibberen, verder dan de aansluitingstreffer van Domenico Berrardi geraakte de thuisploeg echter niet.