Dortmund snoeihard onderuit in eigen huis, Leipzig pakt koppositie

Borussia Dortmund is het in de Bundesliga even helemaal kwijt, sinds topschutter Erling Braut Haaland geblesseerd absent is. Vandaag werd er met maar liefst 1-5 verloren, in eigen huis tegen VfB Stuttgart.

Binnen een half uur spelen kwamen de gasten op 0-1 door een strafschop; een koud kunstje voor de makkelijk scorende aanvaller Wamangituka Fundu. Op slag van rust bracht wonderkind Giovanni Reyna de bordjes wel weer in evenwicht, maar na rust werd BVB compleet overlopen. Via andermaal Wamangituka Fundu, Philipp Foerster en Tanguy Coulibaly stond het na een uur spelen plots 1-5. Drie minuten voor tijd werd een tweede treffer van Reyna afgekeurd door de VAR, waarna Nicolas Gonzalez (die vorig jaar nog op het lijstje stond van PSV) er 1-5 van maakte in blessuretijd.

Een ongekend pak slaag voor Dortmund, dat nu vijfde staat op de ranglijst. RB Leipzig steeg (tijdelijk) naar de koppositie door 2-0 te winnen van Werder Bremen.