Nijhuis laakt geel Messi: “Spontaan een vlieg in mijn ogen”

Foto: Nijhuis laakt geel Messi: “Spontaan een vlieg in mijn ogen”

Lionel Messi maakte zondag een eerbetoon aan Diego Maradona door een speciaal shirt te tonen. Volgens de spelregels kreeg de steraanvaller van FC Barcelona de gele kaart, maar Bas Nijhuis vindt dat de scheidsrechter van dienst best een uitzondering had kunnen maken.

Nijhuis noemt het ‘heel lastig’. Aan het Algemeen Dagblad laat hij weten: “Je mag gerust weten dat ik genoten heb van Messi. Echt zo’n kippenvel-momentje. Laten we zo’n gebaar dus alsjeblieft koesteren. Anderzijds: als scheidsrechter móet je in zo’n situatie die gele kaart trekken. En geloof me: dat zijn voor een scheidsrechter de meest beroerde gele kaarten die je kunt geven. Juist omdat het zo tegen je hart indruist.”

De scheidsrechter weet ook dat het een helend vlak is. “Kijk, er zijn tal van voorbeelden van voetballers die bijvoorbeeld een overleden vriend of vader eren via een opdruk op een ondershirt. Ook daarvoor moet je als scheids geel trekken. Doe je dat niet bij Messi die Maradona eert, dan zeg je in feite dat de dood van de ene dierbare minder erg is dan de andere. En dat wil je natuurlijk ook niet.”

Wat Nijhuis betreft had de scheidsrechter hier best even een tactisch trucje kunnen inzetten. “Wat ik gedaan had als ik Messi voor mijn neus zijn shirtje uit had zien trekken? Ik vermoed dat er op dat moment spontaan een vlieg in mijn ogen zou zijn gevlogen. En dat ik na een minuutje wrijven dan niets gezien zou hebben.”

Is dat de beste oplossing?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, vind ik niet
221+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie