TRANSFERUURTJE: Frenkie-catastrofe, Brobbey en Ibra

Foto: TRANSFERUURTJE: Frenkie-catastrofe, Brobbey en Ibra

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Aan het begin van dit seizoen experimenteerde oefenmeester Erik ten Hag met Zakaria Labyad in de spits. Dat is geen optie meer, maar nu spelen de Amsterdammers met Lassina Traoré óf Dusan Tadic op de positie van nummer negen. De trainer maakt welhaast nooit gebruik van Brian Brobbey, die bij de hoofdmacht debuteerde tegen Fortuna Sittard én scoorde. Na die wedstrijd verzekerde hij de ongeruste fans dat hij hoogstwaarschijnlijk wel bij zou tekenen in de Johan Cruijff ArenA, maar dat staat naar verluidt al weer op losse schroeven. De Italiaanse media weten namelijk dat de jongeling op meer gehoopt had. Hij wil best bij Ajax blijven, maar niet als Ten Hag geen brood in hem ziet en daar begint het toch een beetje op te lijken. AC Milan heeft zijn oren in ieder geval gespitst. In het San Siro-stadion weet men ook wel dat Zlatan Ibrahimovic niet het eeuwige voetballeven heeft, al is de Zweed op 39-jarige leeftijd natuurlijk nog wel Serie A-topscorer. Brobbey zou hem op termijn echter moeten vervangen… en wie weet loopt de spits wel gratis en voor niets de deur van de deur uit in onze hoofdstad.


David Neres is de voorbije jaren meermaals gelinkt aan een vertrek bij Ajax. De Braziliaanse aanvaller legt zich echter geen druk op dat de overgang in 2021 moet plaatsvinden, waar hij vorig jaar nog aanstuurde op een afscheid. Neres beaamt dat hij door de vertrokken teamgenoten als Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech en Donny van de Beek ook naar een hoger niveau hunkert. Aan De Telegraaf laat hij weten: “De jongens die je noemt, zijn allemaal fantastische spelers die hun transfer heel erg hebben verdiend. Natuurlijk wil ik ook eens naar de Premier League of La Liga. Maar ik ben really happy bij Ajax, heb hier nog een contract tot de zomer van 2023 en heb geen haast. In het begin was het heel erg wennen, maar ik voel me thuis”, aldus Neres.

Marcos Senesi kostte Feyenoord flink wat geld, maar de centrumverdediger is toch wel een schot in de roos gebleken in De Kuip. Spelersmakelaar Henk Timmer bekeek de stopper in Argentinië en raakte meteen onder de indruk. Aan Voetbal International vertelt hij: “In Zuid-Amerika spelen ze tegen Boca, tegen Estudiantes, noem het maar op. Als je daar overeind blijft, je bent daar een leider achterin, en op dat moment was hij volgens mij 21, dan kun je dat in de Nederlandse competitie makkelijk.” De transfer naar Rotterdam was niet zomaar gepiept: “In die tijd was het best een beetje rommelig bij Feyenoord, want Martin van Geel en Jan de Jong waren net weg. Ik had heel veel contact met Toon van Bodegom en Sjaak Troost. Na heel veel gesprekken, heel veel geleur en gedoe, is het uiteindelijk gelukt om hem hier te krijgen. Met name Toon heeft zich daar heel hard voor gemaakt en nu zie je het resultaat.” Volgens Timmer liggen er veel meer buitenkansjes voor Feyenoord in Argentinië: “We zitten daar heel vaak en ik kan zeggen: er zijn zoveel goede spelers daar! Henk van Ginkel zit er al meer dan 25 jaar, ik meer dan tien jaar. We zien daar heel veel wedstrijden, we spreken rechtstreeks met de technische mensen, de spelers en de ouders. Er is zoveel talent, dat is echt niet normaal. En: voor onze begrippen ook nog betaalbaar.”

Buitenland:

Frenkie de Jong vertrok ongeveer anderhalf jaar geleden voor maximaal 86 miljoen euro van Ajax naar FC Barcelona en daar baalde Manchester City flink van. De Citizens en ook coach Josep Guardiola dachten de spelmaker namelijk binnen te hebben. De krant The Daily Mail rept vandaag (met enig gevoel voor drama) van een heuse catastrofe. Momenteel loopt het niet lekker in het Etihad Stadium en in zijn zoektocht naar oorzaken wijst het dagblad naar de misgelopen transfer. City was er namelijk uit met De Jong en vonden ook een akkoord met Ajax, dat 65 miljoen pond (ongeveer 73 miljoen euro) zou incasseren met de verkoop van zijn sterkhouder. Mikky Kiemeney, de vriendin van de middenvelder (foto), vloog zelfs naar Manchester om op zoek te gaan naar een huis. Toen Barça om de hoek kwam kijken, koos de Oranje-international echter voor die club. City ging aan de haal met Rodri (Atlético Madrid, 70 miljoen euro), maar die laat de Premier League-grootmacht in het hier en nu niet bepaald swingen. Volgens The Daily Mail had het er helemaal anders uitgezien voor Guardiola met De Jong..

Zie jij Brobbey vertrekken?

  • Ik wel
  • Ik niet hoor
93+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie